خودرویی

فیبوناچی

متاسفانه به دلیل افزایش قیمت کارخانه ایران خودرو و سایپا تا زمان قطعی شدن قیمت خودرو قیمت حواله خودرو معلوم نیست !!

فیبوناچی رو می‌توان یکی از ابزارهای مفید واسه انجام تحلیل تکنیکال تو آموزش فارکس دانست. نسبت‌های فیبوناچی کاربردهای زیادی دارند. 

لئوناردو بوناچی که با اسم لئوناردو فیبوناچی هم شناخته می‌شود ریاضیدان ایتالیایی قرن دوازدهم میلادی بود. او به عنوان مستعدترین ریاضیدان جهان غرب در زمان خودشان و یکی از برترین ریاضیدانان تاریخ شناخته می‌شود.

فیبوناچی چیست؟

نحوه تشکیل اعداد دنباله‌ی فیبوناچی

اگر با اعداد دنباله‌ فیبوناچی مربع‌هایی بسازیم می‌بینید که مربع‌ها چگونه به‌طور منظم و مرتب کنار هم جای می‌گیرند مثلا مربع‌های یک و یک مربع دو را می‌سازند مربع‌های پنج و هشت مربع ۱۳ را ایجاد می‌کنند مربع‌های هشت و ۱۳ مربع ۲۱ را می‌سازند و به همین روال ادامه پیدا می‌کند. اگر به‌اندازه‌ی طول ضلع مربع‌ها کمان‌هایی رسم کنیم در نهایت یک مارپیچ بدست میاد که به‌سرعت رشد می‌کند.

فیبوناچی و نسبت طلایی

یک نسبت منحصر به فرد وجود دارد که می‌شه از آن برای توصیف نسبت همه چیز از کوچک‌ترین اجزای طبیعت مثل اتم‌ها تا پیشرفته‌ترین الگوهای موجود در جهان مثل اجسام آسمانی خیلی بزرگ استفاده کرد. طبیعت واسه حفظ تعادل به این نسبت ذاتی متکی می‌باشد اما بازارهای مالی نیز با این نسبت طلایی منطبق هستند. 

ریاضیدانان و دانشمندان قرن‌ها از نسبت طلایی آگاهی داشتند. نسبت طلایی برگرفته از دنباله فیبوناچی است که به افتخار بنیان‌گذار ایتالیایی اون Leonardo Fibonacci نام‌گذاری شده است. در این دنباله  هر عدد برابر با جمع دو عدد قبلی هست یعنی دنباله ۱، ۱، ۲، ۳، ۵، ۸، ۱۳ و… است.  هرچه دنباله جلوتر می‌رود خارج قسمت اعداد مجاور نسبت شگفت‌انگیزی دارند که تقریباً ۱٫۶۱۸ یا معکوس اون  ۰٫۶۱۸ می‌باشد. این نسبت با نام‌های مختلفی از قبیل نسبت طلایی میانگین طلایی فی و نسبت الهی شناخته می‌شود.

تقریباً همه چیز دارای خصوصیات ابعادی خاصی است که به نسبت ۱٫۶۱۸ پایبند است بنابراین به نظر می‌رسد این عدد نقش اساسی در اجزای سازنده طبیعت دارد.

فیبوناچی در تحلیل تکنیکال

 از ابزار Fibonacci در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود معمولاً نسبت طلایی با سه % ۳۸٫۲ % ۵۰ % و ۶۱٫۸ % تفسیر می‌شود. می‌توان از ضرایب بیشتری هم استفاده کرد مثل ۲۳٫۶  % ۱۶۱٫۸ % ۴۲۳ % و …..

بعلاوه  این چهار روش وجود دارد که می‌توان دنباله Fibonacci را روی نمودارها اعمال کرد- اصلاح‌ها، کمان‌ها، پروانه‌‌ها و مناطق زمانی. با وجود این بسته به نمودار مورد استفاده ممکن است همه این روش‌ها قابل اعمال نباشند. خطوط ایجاد شده توسط این ابزار Fibonacci تغییر روند در زمان نزدیک شدن قیمت‌ها را نشان می‌دهند. Fibonacci می‌تواند یک عامل بسیار مهم در تأثیرگذاری بر بازار باشد. اغلب اوقات Fibonacci به دلیل اثر متوالی ناشی از تعدد معامله‌گران موجب ایجاد سطوح حمایت و مقاومت مصنوعی می‌شود.

اصلاح فیبوناچی

سطوح اصلاح فیبوناچی Fibonacci Retracement مجموعه خطوط افقی هستند که نشان‌دهده این است که در چه موقعیتی حمایت و مقاومت رخ می‌دهد. این سطوح بر اساس اعداد Fibonacci رسم می‌شوند. اینگونه که هر سطح با یک درصد مشخص می‌شود.

این درصدها نسبت به یک قیمت اولیه مشخص می‌شوند. سطوح فیبوناچی اصلاحی ۲۳٫۶ % ۳۸٫۲%  ۶۱٫۸ % و ۷۸٫۶ % هستند. البته از ۵۰% هم استفاده می‌شود که  به طور رسمی نسبت فیبوناچی نیست. این سطوح اصلاح نسبت به نقاط سقف و کف نمودار محاسبه می‌شود. اینجوری پنج خط ترسیم می‌شود خط اول تو ۱۰۰ % بالاترین نقطه نمودار خط دوم تو ۶۱٫۸ % خط سوم تو ۵۰ % خط چهارم تو ۳۸٫۲ % و و خط آخر تو ۰ % پایین‌ترین نقطه نمودار.

طبق این تحلیل، پس از یک حرکت قیمتی قابل توجه بالا به پایین یا برعکس سطح حمایت و مقاومت جدید اغلب در این خطوط واقع شده یا در نزدیکی آن‌ها قرار دارد.

فیبوناچی چیست؟

کمان فیبوناچی

کمان‌های فیبوناچی Fibonacci Arc  نشان دهنده نقاط حمایت و مقاومت بالقوه می‌باشد. کمان‌ها به قیمت و زمان بستگی دارند به طوری که هرچه کمان‌ها عریض‌تر شوند خط پایه طولانی‌تر می‌شود و هرچه کمان نازک شود خط پایه کوتاه‌تر است. کمان‌های فیبوناچی به طور معمول برای اتصال دو نقطه قابل توجه قیمتی مثل نوسان استفاده می‌شوند.

یافتن سقف و کف نمودار اولین قدم برای تشکیل کمان‌های Fibonacci است. در ادامه با یک حرکت پرگاری سه خط منحنی با فاصله ۳۸٫۲ % ۵۰ %و ۶۱٫۸ %از نقطه مورد نظر ترسیم می‌شوند. این خطوط سطح حمایت و مقاومت و همچنین محدوده معاملات را پیش‌بینی می‌کنند. البته سطوح دیگری را نیز می‌توان رسم کرد. بسیاری از نرم‌افزارهای رسم نمودار، سه سطح ۳۸٫۲ % ۵۰ % و ۶۱٫۸% رو به صورت پیش‌فرض دارند. کمان‌های فیبوناچی نیم‌دایره‌هایی می‌باشند که در صورت تمایلمی‌شود آنها را با دایره‌های کامل هم نشان داد.

بادبزن فیبوناچی

بادبزن‌ فیبوناچی Fibonacci Fan مجموعه‌ای از خطوط روندها است که با استفاده از سطوح اصلاح فیبوناچی رسم می‌شود. برای رسم این خطوط تحلیلگر یک روند صعودی را ترسیم می‌کند که معمولا قیمت‌های کم و بالای سهم را در یک دوره زمانی مشخص پوشش می‌دهد. برای رسیدن به سطوح اصلاح تحلیلگر اختلاف قیمت را در قیمت کف و سقف با نسبت‌های تعیین شده توسط سری فیبوناچی معمولاً ۲۳٫۶ %  ۳۸٫۲ % ۵۰ % و ۶۱٫۸ % تقسیم می‌کند.

خطوطی که با اتصال نقطه شروع خط روند پایه و هر سطح اصلاح شده درست می‌شود بادبزن Fibonacci را تشکیل می‌دهد. تحلیلگران از خطوط بادبزن فیبوناچی برای پیش‌بینی نقاط اصلی مقاومت یا حمایتی استفاده می‌کنند که انتظار می‌رود روند قیمت‌ها معکوس شود. وقتی که یک معامله‌گر الگوها را در نمودار مشخص کند می‌توان از این الگوها برای  پیش‌بینی حرکت آینده قیمت و سطح حمایت و مقاومت در آینده استفاده کند. تحلیلگرها از پیش‌بینی‌ها برای زمان انجام معامله‌های خود استفاده می‌کنند.

نواحی زمانی فیبوناچی

 خطوطی عمودیمی‌باشند که مناطق بالقوه‌ای را نشان می‌دهند که در آنها نوسان زیاد کم یا معکوس می‌شود. نواحی زمانی Fibonacci یک شاخص تکنیکال برپایه زمان است. شاخص معمولا با نوسان زیاد یا پایین نوسان در نمودار شروع می‌شود. نواحی زمانی فیبوناچی نسبت به زمان اولیه انتخاب می‌شوند. شناسایی نقطه شروع مناسب یک عامل مهم در استفاده از نواحی زمانی فیبوناچی هست. تاریخ یا دوره انتخاب شده نسبتاً مهم است و باید یه نقطه سقف یا کف را نشان بدهد.

کاربرد فیبوناچی کانال چیست؟

این ابزار در تحلیل نمودار‌های قیمتی که داخل یک کانال در حال حرکت‌اند، کاربرد دارد. هنگام شکست کانال، می‌‌توان به سادگی نقاط حمایت و مقاومت پیش‌روی چارت قیمت را بر اساس خطوط ابزار Channel مشخص‌کرد.

برای دیدن مطالب بیشتر روی لینک های زیر کلیک کنید:

 

دیدگاهی در مورد “فیبوناچی

  1. سمانه قادرپور گفت:

    سلام وقت بخیر
    از چه سبک های دیگه میشه برای ترید استفاده کرد

  2. هدیه گفت:

    یه ابزار خوب برای معامله

  3. مهیا گفت:

    مرسی بسیار مفید بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *