خودرویی

اندیکاتور چیست؟

اگر حواله خودرو دارید لطفا به صورت پیامکی زمان تحویل و نوع حواله (طرح عادی ،فرسوده یا مادران ) ارسال کنید تا قیمت تعیین کنیم باتوجه به اینکه حجم تماس های ما بالاست حتما پیامک کنید مشاوران ما با شما تماس خواهند گرفت

اندیکاتور چیست ؟

اندیکاتورها ابزار ثانویه ای هستند که بر مبنای محاسبه قیمت حجم معاملات جریانات نقدی پولی حرکات و نوسانات واقعی قیمت در محاسبه می کنند.

کاربرد این اندیکاتورها این است که در واقع این امکان را برای تحلیلگر فراهم می کند که اطلاعات اضافی و مازاد بر روند کلی سهم جمع آوری کند.

اندیکاتورها به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

۱-  اندیکاتورهای پیشرو Laeding این نوع از اندیکاتور ها به عنوان یک نوع سیگنال برای شناسایی رویدادهایی در آینده شناخته شده اند. در واقع ماهیت پیش بینی رخدادهای صورت گرفته در قیمت را دارد.

عمده اندیکاتورهای پیشرو شامل اسیلاتورها می شوند منظور از اسیلاتورها هم این است که در یک بازه خاصی در حال نوسان هستند . مثلا اندیکاتور RSI  به عنوان یکی از اندیکاتورهای پبشرو هست و در عین حال جزء اسیلاتورها هم می باشد چون در بازه ۰ تا ۱۰۰ است ولی به طور معمول بین  ۳۰ تا ۷۰ در حال نوسان هستند.

در طول صورت گرفتن این نوسان ، نقاط اشباع خرید  (over bought) و اشباع فروش (over sold) هم مورد بررسی قرار می گیرد. در شکل زیر نمونه ای از اشباع خرید و اشباع فروش در RSI مشخص شده است. زمانی که با اشباع خرید در روند مواجه می شویم باید اتظار داشته باشیم که روند به مرور روند کاهشی به خودش بگیرد و در صورتی که به نقطه اشباع فروش می رسیم ، روند آماده این است که وارد روند صعودی بشود.

۲- اندیکاتورهای تاخیری Lagging این اندیکاتور اطلاعات مفید و ارزشمندی در خصوص سهم در طول روند در اختیار  تحلیلگر قرار می دهد.

در اصل حالت پیش بینی روند را که در اندیکاتور پیشرو می باشد را ندارد. تمرکز بیشتر این اندیکاتورها به روی روند معاملاتی هست و اینکه کمتر سیگنال های خرید و فروش را به معامله گران می دهند. باند بولینگر و میانگین متحرک نمونه هایی از این اندیکاتورها می باشند.

اندیکاتور چیست؟

واگرایی در اندیکاتور

واگرایی در حالت کلی به معنای حرکت قیمت و اندیکاتور در خلاف جهت یکدیگر هست و نتیجه این امر عموما اینه که در هنگام وقوع واگرایی قیمت از ادامه حرکت می ایستد و تغییر جهت می‌دهد.

مشاهده واگرایی در اندیکاتورها به عنوان یکی از سیگنال های بسیار قوی در علم تحلیل تکنیکال هست.

-۱ واگرایی معمولی Regural Divergence 

خود این واگرایی معمولی به دو دسته واگرایی مثبت و واگرایی منفی تقسیم می شود .

– واگرایی معمولی منفی  زمانی به وجود می آید که قیمت سقف جدیدی تشکیل می دهد  اما اندیکاتور موفق نمی شود که سقف جدیدی بالاتر از سقف قبلی  تشکیل دهد .

واگرایی معمولی مثبت این نوع واگرایی در روند نزولی به وجود می آید و به این صورت است که قیمت موفق به تشکیل کف جدید پایین تر از کف قبلی خود  می شود اما اندیکاتور نمی تواند کف جدید بسازد نمودار زیر این مطلب را به خوبی نشان می دهد .

واگرایی مخفی این نوع از واگرایی معمولا زمانی تشکیل می شود که قیمت در حال اصلاح شدن خودش می باشد.

  •  واگرایی مخفی مثبت زمانی به وجود می آید که قیمت موفق می شود کفی بالاتر از کف قبلی خودش تشکیل بدهد اما اندیکاتور یک کف پایین تر از کف قبلی خودش تشکیل می دهد . در شکل زیر به خوبی تناقض بین قیمت و اندیکاتور را مشاهده می کنید.
  •  واگرایی مخفی منفی این حالت که طی یک روند نزولی به وجود می آید ، قیمت قدرت اینکه به سقف قبلی خودش برسد را ندارد اما اندیکاتور موفق می شود که یک سقفی بالاتر از سقف قبلی خودش بزند. که موضوع خودش می تواند به عنوان هشداری برای ریزش سهم باشد که باید در نظر داشته باشیم.

اندیکاتور چیست؟ در ادامه مطلب

صفر تا صد اندیکاتور

برای تکنیکالیست ها واگرایی عاملی مهمی برای تخمین  روند سهم که از طریق شناسایی آن امکان متنوع سازی پرتفوی  آنها فراهم شود بسیار حائز اهمیت است. تشخیص این واگرایی ها به کمک اندیکاتورها و روند قیمتی سهم صورت می گیرد . به همین دلیل اندیکاتور جزء ابزارهای دقیق برای شناسایی واگرایی ها محسوب می شوند.

در آخر این نکته مهم را مد نظر داشته باشید که  واگرایی چون خلاف جهت مسیر حرکت سهم است  امکان اینکه مسیر کامل نشود وجود دارد و اگر مبنای خرید را  فقط بر پایه واگرایی ها قرار بدهیم درصد شکست در معاملات افزایش پیدا می کنند.

دیدگاهی در مورد “اندیکاتور چیست؟

  1. نیما گفت:

    با سلام ممنون استاد عزیز
    خیلی عالی توضیح دادین

    1. تیم آکادمی مالی مسعود گفت:

      تشکر از شما سپاس گذارم

  2. پرستو گفت:

    ممنون بابت آموزش‌های خوبتان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *