متاسفانه به دلیل افزایش قیمت کارخانه ایران خودرو و سایپا تا زمان قطعی شدن قیمت خودرو قیمت حواله خودرو معلوم نیست !!
اندیکاتور RSI چیست؟
نرخ حرکات به سمت بالا را نسبت به حرکات به سمت پایین اندازه گیری می کند. محاسبات توسط این اندیکاتور به صورتی نرمالایز می شود که بتوان شاخص را در بازه صفر تا صد بیان نمود.
درصورت قرارگیری RSI روی عدد ۷۰ یا بالاتر از آن، احتمال بیش از حد خریداری شدن این حواله وجود دارد. در چنین موقعیتی، افزایش قیمت ها بیش از انتظارات بازار است.
به عدد RSI 30 یا پایین تر، بعنوان نشانه هایی از فروش بیش از میزان حواله توجه می شود. در این موقعیت، شاهد سقوط قیمت ها بیش از انتظارات بازار هستیم. با دارا بودن این اطلاعات، می توان اندیکاتور RSI را برای معاملات روزانه مورداستفاده قرار داد.
بسیاری از مردم RSI را دست کم گرفته اند و نمی دانند این اندیکاتور در بورس بسیار تعیین کننده است.
معاملات اندیکاتور RSI
تنظیمات پیش فرض برای دوره ۱۴ روز RSI برای بسیاری از سرمایه گذاران بسیار مناسب است اما برخی تاجران روزانه برای معاملات روزمره ی بازار بورس تنظیمات متفاوتی را برای اندیکاتور RSI بکار می برند.
تنظیمات ۱۴ روزه موردپسند این سرمایه گذاران نیست. زیرا در این حالت، سیگنال های تجاری نامعمول تولید می شود.
بنابراین برخی از آنها تصمیم به پایین تر آوردن چارچوب خود دارند. اما سایرین با پایین تر درنظر گرفتن دوره RSI سعی در افزایش حساسیت نوسان ساز به منظور دریافت یک نوسان ساز حساس تر را دارند. بصورت کلی :
– در بازار بورس معمولا برای سرمایه گذاران کوتاه مدت و روزانه، تنظیمات کوتاه تر با دوره های با بازه ۹-۱۱ روزه قابل استفاده است.
– سرمایه گذاران میان مدت معمولا دوره های پیش فرض ۱۴ روزه قابل استفاده است.
– این تنظیمات توسط سرمایه گذاران بلندمدت بورس بر روی دوره بلندتر و در بازه های ۲۰ تا ۳۰ روزه انجام می شود.
– بنابراین در پاسخ به سوال تنظیمات مناسب اندیکاتور RSI چیست بهترین پاسخ این است که این تنظیمات وابسته به استراتژی تجارت شما است.
فرمول اندیکاتور RSI
- اولین معادله مقدار RS یا قدرت نسبی اولیه را دریافت می کند که بدین شکل تعریف می شود
RS=میانگین تغییرات قیمت رو به پایین/ میانگین تغییرات قیمت رو به بالا
- با نمایش این اندیکاتور در مقیاس صد و به کمک فرمول زیر می توان مقدار RSI واقعی را بدست آورد
RSI= 100-(100/1+RS) البته با استفاده متا تریدر ۴ امکان اتچ این اندیکاتور وجود دارد. همچنین براحتی می توان آن را در پنجره چارت اصلی کشیده و رها کرد (drag & drop).
۴ استراتژی مهم درمورد تجارت با اندیکاتور RSI
سطوح RSI OBOS
کاهش میزان RSI به زیر ۳۰، سبب مواجه بازار بورس با فروش بیش از حد می شود. همچنین این بدان معناست که احتمالا قیمت رو به افزایش است. پس از تایید این واژگونی، ممکن است یک معامله خرید انجام شود.
بطور متقابل درصورتی که میزان RSI بیش از ۷۰ شود، فروش بیش از حد رخ می دهد و احتمال کاهش قیمت ها وجود دارد.
درصورت تایید این موضوع، ممکن است یک معامله فروش رخ دهد. سطح ۵۰ بعنوان خط وسط و مرز میان این دو وضعیت محسوب می شود. به عبارتی، RSI در روند صعودی، بطور معمول بیش از ۵۰ و در روند نزولی معمولا کمتر از ۵۰ می شود.
واگرایی ۲ دوره ای اندیکاتور RSI
این حالت زمانی رخ می دهد که یک RSI روی دوره ای طولانی تر، مثلا RSI با دوره ۱۴ قرار گیرد و کراس اورها قابل مشاهده شوند. با استفاده از RSI 14، فرصت هایی را پیش رو داریم که بازار بورس قبل از وقوع یک تغییر جهت، به سطح فروش یا خرید بیش از حد نخواهد رسید.
در یک دوره کوتاه تر هر RSI در بازار بورس و فارکس در مقایسه با تغییرات قیمت، واکنش های بیشتری را نمایان می کند. این RSI قادر به نمایش دادن اولین نشانه های بازگشت ها خواهد بود.
با عبور کردن RSI 5 از بالای RSI 14، شاهد بالا رفتن قیمت های اخیر هستیم. در چنین حالتی، یک سیگنال خرید در بورس ایجاد می شود. بهتر است بدانید با عبور کردن RSI 5 از سمت پایین و رسیدن آن به سطح پایین تر RSI 14، شاهد کاهش قیمت های اخیر هستیم.
چنین وضعیتی، یک سیگنال فروش در بازار بورس و فارکس را نشان می دهد. بررسی های سرمایه گذاران حرفه ای در بورس نشان می دهد که ترکیب استراتژی معامله RSI با Pivot Points می تواند سبب بهبود بسیار زیادی در عملکرد آنها در بازار شود.
خطوط ترند RSI
چنین استراتژی، قسمت های بالا و پایین روی چارت RSI را متصل کرده و نشانگر معامله روی شکستگی خط روند خواهد بود.به منظور ترسیم یک خط روند صعودی RSI، می توانید ۳ یا تعداد نقاط بیشتری از خط صعودی RSI را به یکدیگر متصل نمایید.
از اتصال نقاط درحال نزول، خط روند نزولی حاصل می شود. وقوع یک شکست در خط ترند RSI می تواند ادامه بالقوه قیمت یا یک واژگونی را نشان دهد. این نکته را درنظر داشته باشید که شکست در خط ترند RSI می تواند مقدم بر شکست در خط ترند چارت قیمت باشد.
بنابراین، یک هشدار قبلی و درعین حال، اعلام کننده یک فرصت زودهنگام به منظور معامله در بورس است.
واگرایی کلاسیک RSI
زمانی که قیمت ها در سطحی بالاتر قرار گیرند و بصورت همزمان RSI در ارتفاع پایین تری قرار گرفته و کاهش یابد شاهد قرارگیری قیمت ها در سطح بالاتری هستیم. بطور معمول واگرایی RSI در نقطه اوج یک بازار صعودی قابل مشاهده است.
چنین حالتی در بازار بورس الگوی بازگشتی نامیده می شود. با رخ دادن واگرایی RSI، سرمایه گذاران منتظر یک بازگشت هستند.
بالعکس، در مواقع قرارگیری قیمت ها در یک سطح پایین تر و RSI در یک سطح بالاتر، واگرایی صعودی RSI شکل می گیرد. چنین حالتی نشان دهنده یک هشدار قبلی و به احتمال زیاد بیانگر تغییر جهت ترند از روند نزولی به صعودی است.
از واگرایی RSI بطور گسترده در تحلیل تکنیکال بورس استفاده می شود. ترجیح برخی سرمایه گذاران این است که به سراغ استفاده از فریم های زمانی بالاتر به منظور معامله روی واگرایی RSI بروند.
شناسایی اندیکاتورهای دارای بهترین عملکرد با RSI
سایر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال به همراه استراتژی ها و تنظیمات، به منظور تکمیل RSI قابل ترکیب هستند. از بهترین این موارد می توان اندایکاتورهای مومنتوم را نام برد. پیشنهاد ما، استفاده از میانگین متحرک همگرا، واگرا و همچنین، کراس اورهای میانگین متحرک است.
برای بازدید از مطالب بیشتر روی لینک های زیر کلیک کنید
سلام ممنون از توضیح عالیتون استاد