خودرویی

الگوی سر و شانه چیست؟

متاسفانه به دلیل افزایش قیمت کارخانه ایران خودرو و سایپا تا زمان قطعی شدن قیمت خودرو قیمت حواله خودرو معلوم نیست !!

الگو سر و شانه از الگوهای قیمتی برگشتی هست همونجور که از اسمش مشخصه الگوهای برگشتی الگوهایی هستن که روند قیمت بعد از تشکیل الگو در آنها تغییر جهت می‌دهد. الگوی سر و شانه الگویی با سه قله است که دوتای بیرونی آن در ارتفاعی مساوی و قله‌ی میان از بقیه بلندتر است.در تحلیل تکنیکال الگوی سر و شانه نمودار خاصی را تشکیل می‌دهد که نشان‌دهنده تغییر بازار و شروع روند برگشتی می‌باشد.

این الگو یکی از چند الگوی معروفی است که با سطح مختلفی از دقت روند صعودی یا نزولی سهم رو به پایان را نشان می‌دهد. معمولا الگوی سر و شانه زمانی تشکیل می‌شود که قیمت سهم به سقف خودش رسیده و بعد به کف آخرین حرکت صعودی خودش برمی‌گردد بعد قیمت از سقف قبلی بالاتر می‌رود تا دماغه رو ساخته و بعد دوباره به کف اولیه‌ی خودش برمی‌گردد. در آخر قیمت بار دیگر زیاد می‌شود ولی این بار به قله‌ی اول رسیده و روند نزولی به خودش می‌گیرد.

الگو سر و شانه چیست در ادامه مطلب

انواع الگوی سر و شانه

سر و شانه سقف

این الگودر آخر یک حرکت صعودی رخ‌داده و باعث تغییر جهت بازار و حرکت به سمت نزول قیمت می‌شود. در این الگو سقف ما شاهد سه قله می‌باشیم. در میان این قله‌ها قله میانی ارتفاع زیادتری نسبت به دو قله قبلی خودش دارد که درواقع همون قسمت سر الگو هست و دو قله مجاورآن که ارتفاع کمتری دارند شانه‌های چپ و راست را تشکیل می‌دهند.

به‌منظور انجام معامله با استفاده از این الگو زمانی که حالت کلی الگو رودر چارت پیدامی‌کند باید منتظر شکسته شدن خط گردن بمانید بهتره شکست خط گردن پرقدرت انجام شود و بقیه شرایط یک شکست مناسب را داشته باشند. وقتی که قیمت با حرکت خیلی سریع و قوی خط گردن را شکست و شما از ورود به پوزیشن جا ماندید بهتره منتظر حرکت برگشتی پولبک به خط گردن الگو بمانید و بعد ورود به پوزیشن شوید. تو الگوهای سر و شانه  بین شانه چپ و سر باید واگرایی باشه ایجاد واگرایی تأییدی به شکل گرفتن الگوی سر و شانه می‌باشد.

 شیب‌خط گردن در الگوی سر و شانه سقف

خط گردن در الگوی سر و شانه سقف معمولا شیب ملایم و رو به بالایی دارد بعضی وقت‌ها این خط افقی می‌شود ولی این دو حالت فرق زیادی با هم ندارند. هروقت خط گردن در الگوی سر و شانه سقف حائز شیب نزولی شود نشانگر ضعیف بودن بازار است و اغلب به دنباله آن شانه راست ضعیفی هم شکل می‌گیرد. تحلیل‌گر تا شکسته شدن خط گردن صبر می‌کند و اگه قصد فروش داشته باشد باید کمی بیشتر منتظر بماند چون در حالتی که  شیب‌خط  کم شدن باشه اخطار فروش دیرتر صادر می‌شود. خط گردن صعودی نشانه قدرت بالای بازار می‌باشد ولی باز هم این مشکل وجود دارد که اخطار دیرهنگام صادر می‌شود.

تشخیص حد زیان و حد سود

حد ضرر الگو, بالای شانه راست قرار می‌گیرد البته دربعضی مواقع الگوهای سر و شانه‌ای به وجود میاد که ارتفاع شانه راست و سر نزدیک است در این حالت می‌‌توانید حد ضرر را بالای قسمت سر قرار بدهید تا حد ضرر مطمئن‌ ‌تری داشته باشید. برای به دست آوردن حد سود کافیه فاصله قسمت سر تا خط گردن را اندازه‌گیری کنید و از مکانی که خط گردن شکسته می‌شود به سمت پایین اعمال کنید.

الگوی سر و شانه کف

این الگو با اسم سر و شانه معکوس هم شناخته می‌شود و نکات ذکرشده در مورد حد سود و ضرر این الگو سقف هم شامل این الگو می‌شود. این الگو بعد از یه حرکت نزولی شکل‌گرفته و باعث تغییر جهت حرکت بازار به سمت بالا می‌شود ساختار این الگو هم از سه کف تشکیل‌شده که کف واسط عمق بیشتری نسبت به دو کف مجاور خود دارد و اصطلاحا تشکیل‌ دهنده بخش سر الگو است. 

هنگام معامله انجام دادن با این الگو  باید منتظر شکست خط گردن باشید به این شکل که هرچقدر شکست قوی‌تر انجام بشه بهتر است. وقتی که بعد از شکست خط گردن از ورود به پوزیشن جا ماندید باید منتظر پولبک به خط گردن موند تا در اونجا بشه با شرایط بهتری وارد پوزیشن خرید شد.

تشخیص حد زیان و حد سود الگو سر و شانه کف

در این الگو حد ضرر زیر شانه سمت راست قرار می‌گیرد ولی برای افرادی که قصد انتخاب حد ضرر مطمئن‌تری دارند زیر قسمت سر هم جای مناسبی برای قرار دادن حد ضررمی‌باشد. فاصله شونه راست تا سر باید بیش‌ از اندازه بزرگ نباشد حد سود این الگو هم برابر با فاصله سر تا خط گردن است که باید از نقطه‌ای که خط گردن شکسته بشه به سمت بالا اعمال کنیم.

تفاوت‌های الگوهای سر و شانه سقف و کف

در الگوی بازگشتی سر و شانه معکوس هم شکسته شدن خط گردن واسه کامل شدن اون ضروری است و تکنیک‌های محاسبه قیمت‌های هدف مثل الگوی سر و شانه‌ های سقف می‌باشد. فقط فرق جزئی که تو کف می‌تونه وجود داشته باشد این است که تمایل بیشتری برای حرکات بازگشتی به سمت گردن وجود دارد که بعد از موج نزولی اتفاق می‌افتد.

روش مناسب‌تر برای بررسی این تفاوت این است که هر بازار بعد از فقط یک رکود یا سکون می‌تواند نزول کند. کم شدن تقاضا یا تمایل واسه خرید تو بین معامله گر ها اغلب برای هدایت بازار به سمت نزول کافی هست ولی بازار بعد از سکون و ناکارایی نمی‌تواند بلافاصله صعود کند. قیمت‌ها فقط در صورت برتری یافتن تقاضا به ارائه و هجوم بیشتر خریدارها نسبت به فروشنده می‌توانند صعود کنند.

دیدگاهی در مورد “الگوی سر و شانه چیست؟

  1. خرمی گفت:

    عالی بود👏👏👏

  2. حیدر پور گفت:

    بهترین الگو هست من همیشه ازش توی تحلیل هام استفاده میکنم 👍

  3. جواد احمدی گفت:

    سلام پرایس اکشن یکی از بهترین روشهای معامله است بنظرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *