متاسفانه به دلیل افزایش قیمت کارخانه ایران خودرو و سایپا تا زمان قطعی شدن قیمت خودرو قیمت حواله خودرو معلوم نیست !!
ریپل یک شرکت خصوصی است که راهحل پرداخت جهانی را از طریق شبکه پرداخت ثبت شده خود به نام شبکه ریپل (همچنین به عنوان RippleNet) ارائه میکند. RippleNet یک شبکه پرداخت است که بر روی دفتر اجماع ریپل به نام XRP Ledger (همچنین به عنوان XRPL شناخته می شود) ساخته شده است. ریپل بودجه توسعه منبع باز XRP Ledger را تامین کرد.
ریپل یا ارز دیجیتالی که پلتفرم است. شهرت این فناوری بیشتر به دلیل شبکه پرداخت دیجیتالی آن است. با این حال دارای کریپتوکارنسی مختص به خود نیز میباشد. در ادامه با ما همراه باشید تا با این ارز دیجیتال یا به عبارتی با این پلتفرم بیشتر آشنا شویم.
پلتفرم ریپل یک پروتکل متنباز است و برای انجام تراکنشهای ارزان و سریع طراحی شده است. این پلتفرم بهجای استفاده از سیستم استخراج بلاک چین، از یک مکانیزم اجماع استفاده میکند. تراکنشهای ریپل در عرض چند ثانیه تأیید میشوند و در مقایسه با بیتکوین هزینهی بسیار کمی دارند. پلتفرم ریپل دارای ارز دیجیتال مخصوص به خود یعنی ریپل (XRP) است، و به همهی افراد امکان ایجاد ارز دیجیتال در RippleNet را میدهد.
ریپل نت شبکهای است متشکل از ارائهدهندگان خدمات پرداخت مانند بانکها و شرکتهای خدمات مالی. این شبکه برای ازسال پول از راهکارهای توسعه یافته توسط Ripple استفاده میکند.
ریپل یک شرکت است و XRP یکی از محصولات این شرکت. درواقع ripple با XRP کمی فرق دارد. کارکرد ریپل متفاوت از دیگر رمز ارزها مانند اتریوم و ببت کوین است. وقتی رمزارز اتریوم میخرید به این معنی است که روی شبکه اتریوم سرمایه گذاری کردهاید، اما وقتی رمزارز XRP میخرید در واقع روی ریپل سرمایهگذاری انجام ندادهاید.
در واقع هدف اصلی XRP ایجاد ارز دیجیتالی است که واسطه میان ارز دیجیتال و ارزهای سنتی مانند، دلار و غیره (فیات) باشد. برای توصیف آن میتوانیم از واژه «کارت وحشی» (wild card) استفاده کنیم، زیرا محصولی است که توانایی تبدیل به هر ارز دیگری را دارد.
هدف ریپل
Ripple شرکتی بزرگ در سانفرانسیسکو آمریکا است. این شرکت برای بانکها و نهادهای مالی محصولات مالی غیرمتمرکز درست میکند، با این هدف که بتواند انتقال وجه بین بانکی و بینالمللی را با سرعت بیشتر و با هزینه کمتر و غیرمتمرکزتر انجام دهد. این هدف تا حد زیادی انجام شده و امروزه بانکها و شرکتهای مالی معروف زیادی از محصولات ریپل استفاده میکنند. این ارز چند محصول مختلف برای بانکها و موسسههای مالی طراحی کرده است که فقط یکی از آنها با رمزارز XRP کار میکند. بنابراین وقتی XRP میخرید روی یکی از محصولات شرکت ریپل سرمایهگذاری میکنید نه خود ریپل.
هدف ریپل کاملا در تضاد با هدف بیت کوین است. ریپل اعتقاد دارد نحوه انجام کار بانکها باعث ایجاد مشکلات پرداختی و انتقال پول میشود. ripple قصد دارد با عرضه محصولات بانکی غیرمتمرکز مشکل تبادلات بینالمللی وجه در جهان را برای همیشه روبهراه کند. سالانه بیشتر از ۱۵۵ تریلیون دلار پول به طور برون مرزی در همه جای دنیا جابهجا میشود این شرکت میخواهد بخش بزرگ انتقالات وجه را انجام دهد. رمز ارز XRP فقط روی شبکه ایکس رپید کار میکند. اکثر شرکتهای تحت قرارداد ripple از محصول ایکس کارنت آن استفاده میکنند.
محصولات شرکت ریپل
در حال حاضر شرکت ریپل سه محصول اصلی برای بانکها و موسسات مالی ارائه میدهد. این سه محصول عبارتند از:
ایکس کارنت (xCurrent)
اولین محصول شرکت ریپل، XCURRENT است که بستری برای بانکها و موسسات مالی برای انجام پرداختهای بینالمللی میباشد. این محصول به طور پیش فرض از رمز ارز ریپل استفاده نمیکند و بر بلاک چین آن متکی نیست.
ایکس کارنت بر روی «اینترلجر» (Interledger) کار میکند که یک دفتر کل توزیع شده است. گرچه این دفتر کل توزیع شده توسط ریپل ساخته شده است، اما کنترل آن به دست این شرکت نمیباشد. این دفتر توسط موسسه غیرانتفاعی «کنسرسیوم» (W3C) کنترل میشود.
هدف xCurrent ایجاد توانایی در انجام پرداختها و تراکنشهای آنی وسریع است که با تمام ارزها اعم از دیجیتال و غیر دیجیتال صورت گیرد.
ایکس رپید (xRapid)
برای حل مشکلات نقدینگی در انجام معاملات بین بانکی، ایکس رپید ارائه شد. این محصول به صورت مستقیم از XRP استفاده میکند و پول فیات را به XRP تبدیل میکند و پس از انتقال آن را تبدیل به پول مورد نیاز در بانک مقصد میکند. در این حالت برای ارتباط بانک مبدا با بانک مقصد نیازی به استفاده از یک بانک واسط یا تامین کننده نقدینگی نیست. به عبارتی ایکس رپید یک راه نقدینگی بر پایهی تقاضا است و به عنوان یک رمز ارز واسط میان چند ارز فیات عمل میکند.
ایکس ویا (xVia)
ایکس ویا امکان برقراری ارتباط بین محصولات مختلف ریپل را با روشی ساده فراهم میآورد. این محصول یک واسط کاربر است که برای استفاده آسانتر از دو محصول قبلی یعنی ایکس کارنت و ایکس رپید طراحی شده است. «ایکس ویا» هم مانند ایکس کارنت از رمز ارز ripple برای پرداختهای خود استفاده نمیکند.
ریپل چگونه خلق شد؟
نمونه اولیه این پروتکل در سال ۲۰۰۴ ایجاد شد. در سال ۲۰۱۳ جد مک کالب، خالق شبکه eDonkey، تعدادی از سرمایهگذاران کلاس جهانی را دعوت به پیوستن به پروژه ریپل کرد و این جریان نقطه آغازی شد برای خلق ریپل.
رایان فوجر Ryan Fugger ، جد مک کالب Jed McCaleb و کریس لارسن Chris Larsen از اعضای تشکیل دهنده تیم ریپل هستند.
ریپل چگونه کار میکند؟
از ripple میتوان برای انجام تراکنشها، تبادل ارز و سرمایه گذاری استفاده کرد.
تراکنشهایی که در این سیستم انجام میشوند، تماماً اعتبار سنجی میشوند. به همین دلیل است که شاهد سیستمی یکپارچه با قابلیت جلوگیری از هزینههای اضافی در این شبکه هستیم. به علاوه تمام تراکنشهایی که توسط کاربران آن انجام میشوند در دفتر کل اجماع ریپل ذخیره می گردند. با این حال این سابقه معاملات به شکل عمومی روی یک زنجیره بلوکی ثبت میشود و متعلق به حساب یا کسب و کار خاصی نیست.
ریپل فناوری مخصوص خود را دارد که به الگوریتم اجماع پروتکل (Ripple (RPCA)) معروف است. کلمه اجماع، به این معنی است که اگر هر نود با همتایان خود توافق داشته باشد مشکلی پیش نخواهد آمد.
نکات مثبت ریپل
سرعت انجام معامله در ریپل بالاست. به طوری که در مقایسه با انجام معاملات بانکی که نیازنتد ساعتها وقت است،در چند ثانیه میتوان معاملات را در ریپل انجام داد.
هزینه تراکنشها در این سیستم بسیار پایین و به صرفه میباشد. برای انجام یک تراکنش تنها ۰٫۰۰۰۰۱ XRP به عنوان هزینه در نظر گرفته شده است.
این سیستم دارای شبکه تبادل چندمنظوره است. به این معنی که نه تنها قابلیت پردازش تمام تراکنشها با استفاده از XRP را دارد، بلکه میتوان از آن برای ارزهای دیجیتال دیگر و همچنین سایر رمز ارزهای فیات نیز استفاده کرد.
ریپل توسط مؤسسات مالی بزرگ و بینالمللی مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال بانک مرکزی آمریکا از این شبکه برای انجام معاملات خود استفاده میکند. این موضوع نشان دهنده بینالمللی بودن و بزرگتر بودن بازار این ارز دیجیتال نسبت به رمز ارزهای دیگر است.
نکات منفی Ripple
یکی از اصلیترین نکات مثبت رمز ارزها و دلیل استفاده افراد از آنها، غیر متمرکز بودن آنها است. به این معنی که خارج از محدوده کنترل دولت و بانکها هستند. اما ripple تا حدودی متمرکز شده است و خلاف قانون رمز ارزها که غیر متمرکز هستند، در حال پیشروی است. به دلیل سیاست متمرکز بودن این ارز دیجیتال، خرید ریپل در اصل سرمایهگذاری در بانک تلقی میشود.
دومین نکته منفی این رمز ارز استخراج بزرگ XRP پیش از عرضه آن است. ذخیره کلی و ارائه آن در زمانهای نامناسب در مقادیر نادرست تأثیر زیادی روی ارزش آن خواهد داشت.
نکته منفی دیگر ریپل اقدام SEC علیه ripple است. در دسامبر سال ۲۰۲۰، SEC علیه این شرکت دادخواستی تنظیم کرد و این شرکت را به خرید و فروش اوراق بهادار ثبت نشده متهم کرد. گرچه این ادعا بلافاصله توسط شرکت ریپل تکذیب شد، اما به هر حال این موضوع روی ارزش آن تأثیر منفی گذاشت به حدی که برخی از سرمایه گذاران این شرکت هنوز هم منتظر دادگاه ریپل هستند.
کاربرد ارز XRP
- صرافی با کارمزد پایین
- معاملات سریع بینالمللی
- اکوسیستم پرداختی
کدام بانکها از ارز XRP پشتیبانی میکنند؟
- Axis Bank
- UBS
- Santander
- Union Credit
- Westpac
- NBAD
- Yes bank
ریپل در چه صرافیهایی معامله میشود؟
صرافی بایننس، محبوبترین صرافی است که معاملات این رمز ارز را پشتیبانی میکند.
صرافیهای دیگری مانند OKEx، Bybit و Coinex نیز معاملات این ارز را هم پشتیبانی میکنند.
کیف پولهای Ripple
برخلاف بیت کوین و اتریوم هیچ کیف پول رسمی از طرف ریپل برای ذخیره XRP معرفی نشده است. شاید این موضوع سیاست شرکت ریپل باشد؛ زیرا هدف آن ذخیره شدن این ارز دیجیتال به وسیله موسسات و نهادهای مالی و بانکها میباشد و ریپل هیچ مسئولیتی برای سرمایهگذاران کوچک بر عهده نمیگیرد. با این حال چند کیف پول تست شده برای آن وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
- کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
- کیف پول اتمیک (Atomic)
- کیف پول توست (Toast Wallet)
- کیف پول کوینومی (Coinomi)
ارزش و قیمت ripple
ریپل با نماد اختصاری XRP دارای ارزش بازار حدود ۱۶.۷ میلیارد دلار و در رتبه ۸ بازار قرار دارد. این ارز سهم ۱.۴۵ درصدی از کل بازار را در اختیار دارد . هر واحد از ریپل در این لحظه ( ۲۲ خرداد ۱۴۰۱) با قیمت ۰.۳۴۵۵۴۷ دلار، با احتساب نرخ تتر ۳۳,۵۳۱ تومان معادل ۱۱,۵۸۶ تومان معامله میشود. حجم مبادلات روزانه این ارز ۱.۴۶ میلیارد دلار است.
آینده ریپل
ارز دیجیتال XRP، یکی از متفاوت ترین رمزارزهای موجود در دنیای رمز ارزها است؛ بنابراین پیش بینی وضعیت آن در آینده، کمی پیچیده تر از سایر رمز ارزها است. برخیها اعتقاد دارند سرمایه گذاری روی ریپل میتواند آینده شما را بسازد و از طرفی، برخی بر این باور هستند که با وجود مارکت کپ میلیارد دلاری، رمزارز XRP یک شت کوین است و هیچ ارزشی برای سرمایه گذاری ندارد! دلیل این اختلاف نظر هم تفاوتی است که ریپل با ارزهای دیجیتال دیگر دارد.
جمع بندی
ارز دیجیتال ripple یکی از رمزارزهای قدیمی و معروف است که در سال ۲۰۱۲ با هدف افزایش سرعت و امنیت و کاهش هزینه انتقال به بازار عرضه شد. شرکت Ripple یک مرکز بزرگ آمریکایی انتقال وجه است و یکی از محصولات آن ارز دیجیتال XRP می باشد که برخی به اشتباه به آن ریپل میگویند.
به هر حال برای سرمایه گذاری در سیستم ریپل یا هر استفاده دیگری از آن، باید اطلاعات کاملی درباره این رمز ارز داشته باشید. لزوما انتخاب یک سبد سرمایه گذاری خوب در بازارهای مالی و رمز ارزها نیاز به مطالعه و بررسی دقیقتری دارد که بتوان برای حداکثر سودهی در موقعیت و زمان مناسب آن خرید و در زمان مناسبی فروخت . تیم ما با مطالعه پروژهها، اهداف، قابلیت اجرا، بررسی دادهها و سوابق پروژه یک رمزارز سبدی خوب متناسب با سرمایه هر فرد پیشنهاد میدهد. پس بهتر است در این زمینه از خدمات همراهی سبد کرییپتوکارنسی ما استفاده کنید تا بهترین نتیجه را کسب کنید.
سلام تفاوت های ماهیتی بیت کوین با ریپل چیه؟
ممنون ازمطلب خوبتووون
دستتون درد نکنه خیلی عالی بود مقالهتون
عرض سلام و ادب و احترام خدمت شما یکی از بهترین و بی نظیر ترین سایت ها و مقالات آموزشی رو دارید متشکرم