معرفی رمز ارز

رمز ارز آواکس چیست؟

متاسفانه به دلیل افزایش قیمت کارخانه ایران خودرو و سایپا تا زمان قطعی شدن قیمت خودرو قیمت حواله خودرو معلوم نیست !!

با مرور زمان کاربران بیشتری به شبکه‌های بلاک چین و معاملات ارزهای دیجیتال اضافه  می‌شوند. تجارت دنیای جدید را  بیت کوین پایه‌گذاری کرد و معامله‌ رمزارزها در این شبکه شروع شد. بیت کوین همانند هر تکنولوژی دیگر در آغازِ پیدایش بسیار پیشرو بود، اما با مرو زمان ضعف‌های این شبکه با روی آوردن انبوهی از کاربران به سمت آن آشکار شد. یکی از ضعف‌های شبکه بیت کوین، سرعت بسیار پایین آن بود. بعدها پلتفرم‌های دیگری با معرفی ارزهایی مانند ارز دیجیتال آواکس وارد عرصه شدند تا ضعف‌های بیت کوین را اصلاح کنند و خود را نیز در این عرصه جدید اثبات کنند.

 

رمز ارز آواکس

در سپتامبر ۲۰۱۸ پلتفرم آوالانچ راه‌اندازی شد. این شبکه پیش‌تر از این به نام AVA شناخته می‌شد. فروش توکن این شبکه در سال ۲۰۲۰ شروع شد و در کمتر از چند ساعت فروش آن به ۴۵ میلیون دلار رسید. قیمت اولیه ارز دیجیتال آواکس نیم دلار بود و در پلتفرم ERC-20 به کاربران عرضه شد. رمز ارز AVAX توکن ارائه شده پلتفرم آوالانچ است. پلتفرم آوالانچ (Avalanche)، بلاکچینی است که به عنوان یک شبکه امن و توزیع جهانی و غیرمتمرکز عمل می‌کند. کارمزدهای عملیات و تراکنش‌هایی که در بستر این پلتفرم صورت می گیرند توسط توکن AVAX پرداخت می‌شود و توکن‌های مورد استفاده در این شبکه سورانده خواهند شد.

شبکه آوالانچ Avalanche چیست؟

آوالانچ شبکه‌ای مبتنی بر بلاک چین است و رمزارز آن آواکس AVAX نام دارد و برای انجام قراردادهای هوشمند پایه‌ریزی شده است. شبکه آوالانچ نیاز به ماینرهای بزرگ و پرقدرت برای استخراج رمزارز ندارد، زیرا آوالانچ از ابزار توسعه اتریوم و الگوریتم اثبات سهام استفاده می‌کند. در این حالت محیط زیست از آسیب ماینرها در امان می‌ماند و انرژی کمتری مصرف می‌شود.

پلتفرم آوالانچ Open Source است و برای راه اندازی برنامه‌های دیفای DeFi و استقرار بلاکچین‌ها در یک اکوسیستم به کار می‌رود و مقیاس‌پذیری بالایی دارد. کاربران آن می‌توانند برنامه‌های معاملاتی هوشمندی را بر روی آن طراحی و اجرا کنند. 

همچنین این پلتفرم از نخستین شبکه‌های قرارداد هوشمند می‌باشدکه در کمتر از یک ثانیه به تایید تراکنش‌ها در کمتر از یک ثانیه می‌پردازد. 

توزیع توکن در فضای کریپتو یکی دیگر از ویژگی‌های پلتفرم آوالانچ است. این پلتفرم با کاستن از حمله‌های سیبل و دارا بودن آستانه امن، نسبت به پروژه‌های دیگر بلاگچین به برتری رسیده است. 

تفاوت آوالانچ با شبکه‌های غیرمتمرکز

بلاکچین یک سیستم دیجیتال ثبت اطلاعات و گزارش بر روی بستر اینترنت می‌باشد. این شبکه‌ها معمولا متشکل از یک بلاک چین و مجموعه‌ای از اعتبارسنج‌ها هستند. تفاوت این سیستم با سیستم‌های اینترنتی دیگر در غیرقابل نفوذ بودن آن است. سیستم بلاک چین به‌گونه‌ای پردازش شده است که امکان هک، حذف، دستبرد و دست‌کاری اطلاعات در آن تقریبا غیرممکن است.

بلاک چین‌ها دارای چند نسل هستند. بلاک چین نسل اول با ظهور بیت کوین متولد شد که به ذخیره اطلاعات کاربران و دادوستد آنها می‌پرداخت. اما اشکالات این سیستم قدرتمند با گذشت زمان و بیشتر شدن کاربران آن واضح‌تر ‌شد. یکی از اشکالات آن سرعت پایین آن بود. بنابراین نیاز به یک پلتفرمی بود تا این اشکالات را رفع نماید.

بلاک چین نسل دوم در سال ۲۰۱۳ با ارز دیجیتال اتریوم به دنیا معرفی شد. شبکه اتریوم و پس از آن اتریوم ۲ علاوه بر این که دارای ویژگی‌های غیرقابل نفوذ بلاک چین بیت کوین بودند، اپلیکیشن‌های جدیدی نیز به دنیای رمزارزها معرفی کردند. این اپلیکیشن‌ها آغازگر جنبش جدیدی بودند . 

تفاوت عمده بین آوالانچ و شبکه‌های غیرمتمرکز در پروتکل اجماع است. با گذشت زمان، کاربران به این نتیجه رسیده‌اند که بلاکچین‌ها از سرعت پایینی برخوردارند و مقیاس‌پذیر نیستند. پروتکل آوالانچ برای دستیابی به سرعت و توان بالا، از رویکرد نوینی برای اجماع استفاده کرد.

در شبکه اتریوم تمام اپلیکیشن‌ها بر روی یک بستر اجرا می‌شوند، در حالیکه در آوالانچ هر اپلیکیشن بر روی بلاک چین مستقل خود اجرا می‌شود. این اپلیکیشن‌ها به‌وسیلۀ یک زیرشبکه (Subnet) بررسی و اعتبارسنجی می‌شوند. با کمک این ویژگی می‌توان بلاک چین‌های خصوصی نیز ایجاد کرد.

زیرشبکه Subnet یا Subnetwork در سیستم آوالانچ 

در آوالانچ برخلاف پلتفرم‌های بیت کوین، اتریوم و بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال، همه اعتبارسنج‌ها باید از قانون‌های خاص این شبکه پیروی کنند. آوالانچ ساختار متفاوتی دارد و هر بلاک چین می‌تواند قوانین دلخواه خود را اجرا نماید.

سیستم اوالانچ به هر کسی این امکان را می‌دهد تا بلاکچین‌های خاص و متناسب با برنامه خود را ایجاد نماید. پشتیبانی از چندین ماشین مجازی مانند EVM و WASM و نوشته شده با زبان‌های معروف مانند GO از ویژگی‌های آن است. این ماشین مجازی قادر است در یک شبکه بلاکچین، به نام Subnet یا زیر شبکه مستقر شود. هز زیر شبکه ساختار مخصوص به خود را دارد. همانگونه مه ذکر شد آوالانچ یک پلتفرم اجماع است و به پروژه‌ها این امکان را می‌دهد تا با انتقال بلاکچین‌های خود بر روی لایه برنامه تمرکز نمایند و از توکن ها و برنامه‌های موجود خود استفاده کنند. زیر شبکه‌های دیگر با پرداخت کارمزد به وسیله رمز ارز AVAX، می‌توانند زیر شبکه خود را ایجاد نمایند، یا از زیر شبکه موجود برای ایجاد بلاکچین جدید استفاده کنند. ایجاد زیر شبکه و هزینه بلاکچین به وسیله آواکس پرداخت می‌شود. اعتبارسنج می‌تواند چندین Subnet را تایید کند، اما تایید شبکه اصلی هم اجباری است.

البته تمام اعضای زیرشبکه‌ها باید از اعضای زیرشبکه پیش‌فرض هم باشند. کاربران برای عضویت در زیرشبکه پیش‌فرض باید چندین ارز دیجیتال آواکس را به‌عنوان سهام ارائه دهند. در واقع همه اعتبارسنج‌های بلاکچین‌های آوالانچ باید بلاک‌چین‌های درون‌ساخته آوالانچ را اعتبارسنجی نمایند و از توکن‌های AVAX برای سهام آن استفاده کنند.

تکنولوژی شبکه آوالانچ

پروتکل اثبات سهام (Proof Of stake) که جانشینی برای پروتکل اثبات کار در شبکه‌های بلاک چین قدیمی‌ است، نوعی الگوریتم اجماع در شبکه‌های بلاکچین است. طبق این الگوریتم اعتبارسنج‌هایی که در تولید بلاک فعالیت دارند، باید توکن‌های این شبکه را خریداری نمایند. این کار به سهام‌گذاری یا استکینگ در شبکه آوالانچ معروف است. توکن‌های خریداری‌شده مانند سپرده‌هایی در شبکه نگهداری می‌شوند و به اندازه ارزش خود پاداش دریافت می‌کنند.

پاداشی که به این سپرده‌گذاری تعلق می‌گیرد، بر اساس بازده سرمایه‌گذاری است، این روش نودها یا اعتبارسنج‌ها را به کار اعتبارسنجی شبکه تشویق می‌کند. الگوریتم اجماع اثبات سهام امنیت شبکه را بالا می‌برد، چرا که اگر کسی بخواهد به شبکه حمله کند، باید سهم بالایی از توکن شبکه را خریداری نماید که کاری تقریبا غیرممکن است. البته در صورتی که این اتفاق نیز بیفتد، قربانی اصلی همان فردِ حمله‌کننده خواهد بود که مقدار زیادی از توکن شبکه را خریداری کرده است.

پروتکل اجماع در شبکه آوالانچ نه‌تنها برای بلاک چین‌های خطی استفاده می‌شود، بلکه برای بلاک چین‌های غیرخطی (Directed Acyclic Graph) هم کاربرد دارد.

مهمترین ویژگی آوالانچ چیست؟

مهمترین ویژگی‌های آوالانچ

  • برخورداری از فناوری منحصر به فرد: پلتفرم آوالانچ از تکنولوژی نوآورانه‌ای در اجرای پروتکل اجماع بهره می‌گیرد. علاوه بر عملکرد بسیار قدرتمندی در پردازش تراکنش‌ها و مقیاس‌پذیری دارد، از امنیت و تمرکززدایی بسیار بالایی هم برخوردار است.
  • داشتن تیم قوی: بنیان گذاران این پلتفرم از توانایی بالایی برخوردار هستند. از جمله بنیان گذاران آن می‌توان به  Emin Gun Sirer اشاره کرد، این فرد اولین ارز دیجیتال مبتنی بر الگوریتم اثبات کار با نام Karma را در سال ۲۰۰۳ به وجود آورد.
  • عدالت و برابری: طراحی آوالانچ به گونه‌ای است که قادر است در بین کاربران زیادی عدالت را برقرار کند. در واقع طراحی آن به گونه‌ای است که برای مشارکت در آن نیازی به سخت افزار خاصی نیست. بنابراین بسیاری از افراد می‌توانند از آن استفاده کنند و برای استخراج و توزیع توکن نیازی به سخت‌افزارهای گران‌قیمت با مصرف انرژی بالا و مخرب برای محیط زیست ندارند. به این ترتیب آوالانچ برای مردم عادی ساخته شده است نه برای سرمایه‌داران.
  • ایجاد زیرشبکه توسط کاربران: کاربران می‌توانند زیرشبکه‌هایی در آوالانچ پدید آورند تا زمینه ساخت بلاک چین‌های خصوصی را فراهم کنند.
  • داشتن ضریب ایمنی بالا: آوالانچ از ضریب ایمنی بسیار بالایی برخوردار است. این سیستم به دهها اعتبارسنج اجازه می‌دهد تا در این شبکه مشارکت نماید و آن را از نفوذ و حمله هکرها در امان نگه می‌دارند.
  • سرعت تراکنش بالا: این شبکه تراکنش‌ها را در کمتر از یک ثانیه انجام می‌دهد.
  • رشد بالای پلتفرم: بلاکچین آوالانچ توانسته است در کمترین زمان توجه بسیاری از توسعه‌دهندگان را به خود جلب کند و رکورد بیش از هزار نود تایید کننده را در دست گیرد.
  • پشتیبانی از ماشین مجازی اتریوم: تمام ابزارهای اتریوم مانند ترافل (Truffle)، ریمیکس (Remix)، متاماسک (Metamask) و مای اتر والت (MEW) برای شبکه آوالانچ قابل استفاده‌ هستند.
  • کارمزد پایین: به‌دلیل پشتیبانی از قراردادهای هوشمند از کارمزد پائینی  برخوردار است.

ارز دیجیتال آواکس AVAX 

آواکس توکن اصلی پلتفرم آوالانچ بوده و بر پایه مقیاس‌پذیری بالا، سرعت و امنیت بنا شده است. در حال حاضر این رمز ارز از جایگاه خوبی در بازار کریپتوکارنسی برخوردار است و می تواند در کوتاه مدت و یا بلند مدت سرمایه گذاری خوبی باشد. امکان تعیین مجموعه‌ای از اعتبارسنج‌ها را نیز فراهم می‌کند، سپس به مدیریت و ایجاد بلاک چین‌های سفارشی و همچنین معامله و ذخیره رمزارزهای هوشمند دیجیتال می‌پردازد.

رمزارز AVAX از پروتکل اجماع پشتیبانی می‌کند و کارکرد آن بر اساس الگوریتم اثبات سهام است. ازکارکردهای توکن آواکس می‌توان  به عملیات همتابه‌همتا، پرداخت‌، ذخیره‌سازی و ایجاد بلاک چین اصلی اشاره کرد. رمزارز آواکس از طرف Synetworks یا شبکه پدید آمده در پلتفرم آوالانچ پشتیبانی می‌شود.

عرضه اولیه توکن AVAX

پلتفرمERC-۲۰
سرمایه جذب شده۴۲,۰۰۰,۰۰۰ دلار
تاریخ عرضه اولیه۱۵ ژوئیه ۲۰۲۰
قیمت عرضه اولیه۰.۵ دلار
شُرکاWhite block, Polyient Games, Torus, Chainlink, Bilira, Andreessen horowitz, initialized, capital, abstract ventures, metastable,

زیرشبکه‌های اصلی ارز دیجیتال آواکس

شبکه اصلی در پلتفرم آوالانچ از سه زیرشبکه زنجیره سکو یا Platform Chain ، زنجیره مبادله یا Exchange Chain و زنجیره قرارداد یا Contract Chain تشکیل شده است. که در ادامه به بررسی هر کدام می‌پردازیم.

زنجیره سکو (Platform Chain)

  • ذخیره قراردادهای آوالانچ بر روی آن،
  • وظیفه هماهنگ کردن تاییدکنندگان بلاک،
  • اشامل اطلاعات مربوط به زیرشبکه‌های فعال،
  • اجازه دادن ساخت زیرشبکه‌های جدید را به کاربران،
  • بهره‌گیری از الگوریتم اجماع اسنومن که خاص شبکه آوالانچ است.

زنجیره مبادله (Exchange Chain)

  • استفاده کردن از الگوریتم آوالانچ برای اجماع،
  • وظیفه مدیریت دارایی‌ها، تبادل آنها با یکدیگر و انتقال آنها.

زنجیره قراردادها (Contract Chain)

  • وظیفه مدیریت دارایی‌ها، تبادل آنها با یکدیگر و انتقال آنها،
  • اجرا کردن قراردادهای هوشمند بر بستر اتریوم،
  • بهره‌گیری از الگوریتم اجماع اسنومن برای کارکرد خود.

استیکینگ ارز دیجیتال آواکس

فرایند استیک کردن یک ارز دیجیتال به ‌معنای قفل کردن آن در یک کیف پول دیجیتال، برای مدت‌زمانی خاص است. هدف این ذخیره‌سازی پشتیبانی از امنیت و عملیات شبکه بلاک چین و دستیابی به پاداش است. یکی از تفاوت‌های بارز پروژه آوالانچ با دیگر شبکه‌ها ساختار ساده فرایند استیکینگ آن است. استک کردن ارز دیجیتال آواکس بسیار ساده و شفاف است. برای این کار حداقل باید ۲۰۰۰ واحد از ارز دیجیتال این شبکه در کیف پول شناخته‌ ‌شده آن پس‌انداز شود. پاداش استیکینگ ارز دیجیتال آواکس با رشد این پلتفرم افزایش می‌یابد و در مدت یک سال می‌تواند به ۷ تا ۱۲ درصد ارز دیجیتال استک ‌شده برسد.

چگونگی خرید ارز دیجیتال آواکس

رمزارز آواکس را از صرافی‌های مختلف داخلی و خارجی می‌توان تهیه کرد. می‌توانید این ارز دیجیتال را از صرافی‌های خارجی مانند بایننس با جفت ارزهای تتر، بیت کوین و بایننس کوین خریداری نمایید. در برخی از صرافی‌های ایرانی نیز این ارز دیجیتال به فروش می‌رسد.

بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال آواکس

کیف پول نرم‌افزاری، اصلی و رسمی آواکس در وبسایت این شبکه با نشانی wallet.avax.netwok  در دسترس همه کاربران این پلتفرم است. کیف پول Avalanche بهترین کیف پول نرم افزاری برای ذخیره سازی رمز ارز آواکس است که توسط Ava Labs ساخته شده است. یک کیف پول ساده و ایمن برای ذخیره سازی دارایی‌ها است.

این والت در کیف پول متاماسک (MetaMask) نیز قابل نگهداری است.

از کیف پول سخت‌افزاری لجر نیز می‌توانید برای پس‌انداز رمز ارز آواکس استفاده کنید. کیف پول لجر والتی امن می‌باشد و مورد استفاده اغلب کاربران شبکه‌های بلاک چین قرار گرفته است.

کیف پول‌های دیگری مانند تراست، سیف پال، والت Mano S  و Mano X هم مناسب استفاده رمزارز آواکس هستند.

بهترین کیف پولهای آوالانچ

صرافی‌های پشتیبانی کننده رمزارز AVAX

صرافی‌هایی مانند Binance، Huobi Global، Gate.Io، OKEx، CoinDCX و WAZIRx از این رمز ارز پشتیبانی می‌کنند. شما حتی می‌توانید ارز دیجیتال AVAX را در این صرافی‌ها با جفت ارزهایی مانند USD، USDT، ETH و BTC مبادله نمایید.

تفاوت آوالانچ با بیتکوین و اتریوم

  • بیت کوین و اتریوم از روش اثبات کار در دادوستد استفاده می‌کنند، در حالیکه پلتفرم آوالانچ از پروتکل اثبات سهام (PoS) استفاده می‌کند.
  • پروتکل اثبات سهام در آوالانچ، برخلاف پروتکل اثبات کار در بیت کوین با محیط زیست سازگار است و نیازی به ماینرهای تخصصی گران‌قیمت ندارد. در آوالانچ افراد فقط بوسیله یک رایانه به اینترنت متصل می‌شوند و در پروژه آوالانچ شرکت می‌کنند.
  • یکی دیگر از تفاوت‌های آوالانچ با بیت کوین و اتریوم و بسیاری دیگر از شبکه‌های ارزهای دیجیتال در سرعت آن‌ها است. در بیت کوین سرعت تایید نهایی تراکنش به یک ساعت می‌رسد، اما در آوالانچ همین فرایند کمتر از یک ثانیه انجام می‌شود.
  • بیتکوین در تولید بلاک چین نیازمند چند استخر متمرکز بلاک است، در حالی که آوالانچ می‌تواند میلیون‌ها تولیدکننده بلاک را، بدون آنکه ارزش سیستم کم شود، در خود جای دهد.
  • ارز دیجیتال بیت کوین فقط توانائی تایید هفت تراکنش در هر ثانیه را دارد، در حالیکه آوالانچ تا ۶۵۰۰ تراکنش در هر ثانیه را می‌تواند تایید کند.
  • تراکنش‌هایی مانند segwit در آوالانچ برخلاف بیت کوین بدون مشکل انجام می‌شود. همچنین این پلتفرم از قالب آدرس bech32 برای کم کردن خطاها و افزایش خوانایی بهره می‌برد. آوالانچ برخلاف بیت کوین برای افزایش سرعت، مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری در اجرا طراحی شده است.

نقشه راه آوالانچ 

پلتفرم آوالانچ یا اولنچ نوع جدیدی از پروتکل‌های اجماع را تعریف کرده که در امنیت، سرعت و قدرت سیستم‌عامل پیشتاز هستند. در نقشه راه یا وایت پیپر آوالانچ اشاره‌ای به روش استفاده از توکن AVAX شده است. همچنین چارچوبی برای طراحی استیبل کوین‌ها یا ارزهای پایدار و هرآنچه مربوط به آنها است، مشخص شده است.

جمع بندی

به طور کلی در این مقاله به بررسی رمز ارز آواکس (AVAX) و پلتفرم آن آوالانچ (Avalanche) پرداختیم. پلتفرم آوالانچ بستری برای راه اندازی برنامه های دیفای (DeFi) می‌باشد و مقیاس پذیری بسیار بالایی دارد، به طوری که می‌تواند در کثری از ثانیه به انجام تراکنش ها بپردازد. با استیکینگ رمز ارز Avax می‌توان به امنیت پلتفرم کمک کرد. پلتفرم آوالانچ دارای ویژگی‌های برجسته‌ای است که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم. همچنین می توانید با خواندن این مقاله با کیف پول‌ها و صرافی‌های پشتیبان کننده این رمز ارز نیز آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *