متاسفانه به دلیل افزایش قیمت کارخانه ایران خودرو و سایپا تا زمان قطعی شدن قیمت خودرو قیمت حواله خودرو معلوم نیست !!
پوزیشن (Position) میزانی از سرمایه یا دارایی است که در دست اشخاص حقیقی و حقوقی میباشد. به عبارتی پوزیشن همان میزان پولی است که فرد معاملهگر به وسیله آن مبادلات خود را انجام میدهد. معاملات پوزیشن در تمامی بازارهای مالی از جمله بازار فارکس، بازار سهام، بازار کالا، شاخصها و بازار ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد.
تفاوت پوزیشن لانگ با پوزیشن سل
به خرید یک سهم، ارز یا دارایی توسط معاملهگر به امید افزایش قیمت آن و کسب سود، پوزیشن خرید (Long Position) یا پوزیشن لانگ گفته میشود. در این حالت معاملهگر به علت دیدگاه مثبت نسبت به افزایش قیمت، پوزیشن خرید را حفظ میکند.
سل ایجاد یک دستور فروش برای بستن یک پوزیشن خرید میباشد. به موقعیتی که یک معاملهگر دارایی یا سهامی را در بازارهای مالی با هدف بازخرید آن در قیمتی پایینتر و در زمانی دیگر میقروشد، پوزیشن سل (Short Position) یا پوزیشن فروش میگویند. درواقع، معاملهگر با پیش بینی کاهش قیمت دارایی در آینده، اقدام به فروش آن میکند.
انواع پوزیشن سل
دو نوع پوزیشن سل وجود دارد که عبارتند از:
- پوزیشن فروش آشکار (Naked Short Position): خرید دارایی یا سهام بدون داشتن مالکیت.
- پوزیشن فروش پوشیده (Covered Short Position): استقراض سهام توسط معاملهگر از منبعی و پرداخت سود در مدت معامله به آن منبع.
وقتی که معاملهگر روی یک روند نزولی وارد معامله میشود و از پایین آمدن قیمت سود میکند، پوزیشن سل اتفاق میافتد. برای درک این مسئله به مثال زیر توجه کنید:
فرض کنید فردی ۱۰۰ دلار در اختیار دارد و قصد دارد در ارز دیجیتال ریپل سرمایهگذاری کند.قیمت هر ریپل در آن لحظه ۵۰ سنت میباشد. با بررسی نمودار پیش بینی فرد به این نتیجه میرسد که ریپل در آینده دچار افت ۱۰% میشود و قیمت آن به ۴۵ سنت کاهش مییابد.
در این حالت فرد به یک صرافی مثل صرافی بایننس مراجعه میکند و ۱۰۰ دلار خود را به امانت میگذارد و یک معامله روی پوزیشن سل میبندد.
صرافی بایننس ۱۰۰ دلار وی را گرفته و به اندازه ۲۰۰ واحد (با احتساب قیمت ۵۰ سنت) از خزانه خود ریپل به فروش میرساند.
پس از انجام این معامله قیمت وارد یک روند نزولی میشود و طبق پیشبینی فرد پس از ۱۰ درصد نزول به قیمت ۴۵ سنت میرسد و در این زمان فرد از بایننس میخواهد که معامله وی را ببندد. صرافی بایننس پس از اتمام معامله ۲۰۰ ریپلی را که فروخته بود مجدداً با قیمت همان لحظه یعنی ۴۵ سنت خریداری میکند و قیمت تمام شده ۲۰۰ ریپل برای بایننس در آن لحظه ۹۰ دلار میشود.
پس از اتمام این فرآیندها، حال نوبت به تسویه حساب صرافی با کاربر میرسد. در این معامله بایننس ۲۰۰ ریپلی را که از ابتدا در اختیار داشته است را برمیدارد و پول فرد را به همراه سود آن ( ۱۰۰ دلاربه همراه ۱۰ دلار سود) به فرد تحویل می دهد. به این فرآیند معامله پوزیشن سل گفته میشود.
بهترین زمان برای وارد شدن به پوزیشن شورت
هنگامی که قیمت ارز سقوط کند و تحلیلها درست باشد، پوزیشن سل منجر به سوددهی خواهد شد. پس از تحلیلهای بنیادی و با پیش بینی روند نزولی بازار، میتوانید روی پوزیشن سل ترید کنید؛ گرچه احتمال ریسک نیز وجود دارد.
روشهای معاملات با پوزیشن سل
امروزه بسیاری از صرافیها از جمله صرافی بایننس (Binance)، کوینکس (Coinex) و کوکوین (Kucoin) از پوزیشن سل پشتیبانی میکنند.
معاملات فیوچرز (Future) یا آتی
فیوچرز، نوعی سیستم معاملاتی در برخی صرافیهای کریپتوکارنسی است که به شما امکان پوزیشن گیری را میدهد. معاملات لانگ و شورت در پلتفرم فیوچرز صرافی بایننس به این شکل است که این پلتفرم ارز مورد نظر را به شما قرض میدهد و شما میتوانید روی افزایش و یا کاهش قیمت آن پیشبینی انجام دهید.
زمانی که پیشبینی میکنید قیمت آن ارز کاهش خواهد یافت، در فیوچرز پوزیشن شورت میگیرید و منتظر میمانید تا قیمت ارز تا زمان تعیین شده سقوط یابد. در این حالت ارزی که ندارید را از صرافی قرض میگیرید و میفروشید و در زمان کاهش قیمت آن را میخرید. سود و زیان در این معاملات به صورت اهرمی است و هنگام پوزیشن گیری تعیین میکنید که در نهایت سود یا زیان معامله چند برابر باشد.
معاملات سل در بایننس
صرافی بایننس بزرگترین صرافی رمزارز دنیاست. متاسفانه ایرانیان به دلیل تحریم قادر نیستند در این صرافی فعالیت کنند. بنابراین ایرانیان صرافیهای دیگری را برای فعالیت خود انتخاب کردهاند.
معاملات شورت در کوکوین
صرافی کوکوین (Kucoin)، از صرافیهای جایگزین بایننس برای ایرانیان میباشد که از معاملات لانگ و شورت و معاملات فیوچرز پشتیبانی میکند. در این صرافی میتوانید وارد قسمت Trade شوید و ارز مورد نظر برای انجام معاملات خود را انتخاب کنید. از قسمت اهرم (Leverage) نیز میتوانید میزان اهرم معامله خود را مشخص نمایید. توجه کنید استفاده از اهرمهای بالا، ریسک معامله شما را چندین برابر خواهد کرد. ورود به صرافی کوکوین بدون تغییر IP نیز میتواند خطرناک باشد، زیرا این صرافی نیز خط قرمزهایی برای فعالیت ایرانیان دارد.
معاملات سل در صرافی ایرانی
گرچه اکثر صرافیهای ایرانی از معاملات سل پشتیبانی نمیکنند، اما شما میتوانید با فروش داراییهای خود در قیمت بالا و خرید همان دارایی در قیمت پایینتر، از افت ارزش رمزارزهای خود سود کسب کنید.
جمع بندی
زمانی که معامله گران بازار کریپتوکارنسی پیشبینی کنند که قیمت یک ارز مشخص در آینده کاهش خواهد یافت، میتوانند در سیستم معاملاتی فیوچرز وارد پوزیشن سل شوند. آنها میتوانند این ارز را از صرافی مورد نظر قرض بگیرند و سپس به آن بفروشند، به این امید که قیمت آن کاهش پیدا کند تا دوباره اقدام به خرید آن کنند تا سود کسب کنند.
بیشتر بخوانید: پوزیشن هج کردن یا هجینگ چیست؟
الان که بازار ریزشیه میشه پوزیشین های سل خوبی زد.
سلام عالی توضیح دادن پوزیشنای سل و بای رو در سایتتون دست خوش
سلام و عزض ادب
بابت محتوا و مطالب آموزشی که تهیه کردید سپاسگذارم
سلام دوستان
اگه میخواید وارد بازار رمزارزها بشید، باید با تجزیه و تحلیل قوی از بازار تصمیم بگیرید. به عنوان یک قاعده، فروشندگان شورت، زمانی موقعیت های خود رو باز می کنن که بازار به سطح “خرید بیش از حد” رسیده باشه، یعنی برای یک دوره طولانی افزایش یافته و روند صعودی ممکن هست فوق اشباع شده باشه. همچنین زمانی که قیمت نتونه یک سطح مقاومت را بشکنه و شروع به خروج از آن کنه، پوزیشن شورت گرفتن منطقی هست.
مرسی از نظرات شما
کاملا صحیح