خودرویی

کیف پول موبایل | معرفی بهترین کیف پولهای موبایل

موبایل جای خیلی از گجت‌ها را پر کرده؛ از دوربین گرفته تا دستگاه‌های پخش موسیقی. اما این فقط به گجت‌ها محدود نمی‌شود. با نصب یک کیف پول موبایلی می‌توانید موبایل را جایگزین کارت‌های بانکی و پول نقد هم بکنید. احتمالا شما هم روی موبایل‎تان اپلیکیشن پرداخت دارید. اما هر اپلیکیشنی که کار پرداخت انجام بدهد، کیف پول نیست. در این مقاله در سایت آکادمی مالی مسعود  قصد داریم شما را با مفهوم کیف پول موبایلی آشنا کنیم پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید.

 

کیف پول موبایل چیستکیف پول موبایلی چیست؟

کیف پول موبایلی  کیف پولی است که در گوشی هوشمند قرار دارد و پرداخت‌های روزانه را برای کاربر ساده می‌کند. این کیف پول در واقع اپلیکیشنی است که اطلاعات کارت‌های بانکی را ذخیره می‌کند و امکان پرداخت بدون کارت و پول نقد را به کاربر می‌دهد.

برای پرداخت هزینه کالاها و خدمات مختلف می‌توان از کیف پول موبایلی استفاده کرد. البته به شرطی که پذیرنده (فروشنده) ابزار دریافت پول از گوشی هوشمند را داشته باشد. این یکی از معدود شباهت‌های کیف پول موبایلی با کارت‌های بانکی است؛ همانطور که پرداخت با کارت بانکی به کارتخوان نیاز دارد، پرداخت با گوشی هوشمند هم فقط در صورتی ممکن است که فروشنده امکانات لازم برای این روش پرداخت را داشته باشد.

کیف پول‌های موبایلی برپایه نرم‌افزارهای رمزگذاری شده کار می‌کنند. برخی از آنها هم علاوه بر ذخیره اطلاعات کارت‌های بانکی، امکان افزایش اعتبار را هم دارند. روشی که امکان پرداخت مستقیم را به کاربر می‌دهد و سرعت پرداخت‌های روزانه را بیشتر می‌کند. این روش پرداخت درست مثل اینست که به جای کارت کشیدن، پول نقد را از کیف پولتان دربیاورید و به فروشنده بدهید. اما اینجا پول نقد به صورت مجازی در گوشی قرار گرفته و امنیت بیشتری دارد.

آشنا شدن با انواع کیف پول موبایلی

کیف پول‌های موبایلی معمولا به سه نوع اصلی بسته، نیمه بسته و باز تقسیم‌بندی می‌شوند.

کیف پول‌ بسته به یک فروشنده یا کمپانی به‌خصوص مربوط هستند و فقط برای خرید مستقیم از فروشنده کاربرد دارند. اعتبار این کیف پول‌ها را نمی‌توان به حساب بانکی منتقل کرد. یکی از معروف‌ترین کیف پول‌های موبایلی بسته Amazon Pay است که فقط برای خرید از آمازون کاربرد دارد.

کیف پول نیمه بسته را می‌توان برای پرداخت به تمام فروشندگانی که با پورتال پرداخت قرار دارند، به کار برد. با این نوع کیف پول موبایلی امکان دریافت پول از دیگران را دارید اما نمی‌توانید موجودی کیف پول را به حساب بانکی منتقل کنید.

کیف پول باز هیچکدام از محدودیت‌های دو نوع قبلی را ندارد. این نوع کیف پول‌های موبایلی توسط بانک‌ها یا موسسات شخص ثالث عرضه می‌شوند و می‌توان از اعتبار آنها برای هر نوع پرداخت و انتقال استفاده کرد. ضمن اینکه می‌توانید موجودی کیف پول را به حساب بانکی هم منتقل کنید.

انواع کیف پول موبایلی

کیف پول موبایل همانطور که از نام آن مشخص است، نوعی نرم‌افزار است که بر روی تلفن همراه نصب می‌شود. برای نگهداری ارز های دیجیتال نیاز به کیف پول‌های دیجیتالی است. این کیف پول‌های دیجیتالی در نسخه‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و کاغذی به کاربران ارائه می‌شوند. تفاوت چندانی در کاربرد آنها وجود ندارد و خدمات یکسان به کاربران خود ارائه می‌دهند.

با استفاده از کیف پول موبایل می‌توانید ارزهای دیجیتال خود را ارسال، دریافت و یا خرج کنید.

کارکرد کیف پول‌های موبایلی

اپلیکیشن‌های کیف پول از روش‌های مختلفی برای ارتباط بین دستگاه‌های خریدار و پذیرنده و تایید پرداخت استفاده می‌کنند. NFC (ارتباطات میدان نزدیک)، پیامک و کد QR از مهمترین این روش‌ها هستند.

یکی از رایج‌ترین روش‌ها، تایید پیامکی است. در این روش، شماره تلفن همراه کاربر باید در کیف پول موبایلی تایید شده باشد تا بتواند پرداخت نهایی را انجام بدهد. معمولا فرایند تایید شماره تلفن همراه در مرحله ثبت نام در اپلیکیشن انجام می‌شود و جزو یکی از حساس‌ترین اطلاعات مربوط به انواه کیف پول‌های موبایلی است.

فناوری NFC از ارتباط رادیویی برای ارتباط بین دستگاه خریدار و پذیرنده استفاده می‌کند و مختص گوشی‌هایی است که از این فناوری پشتیبانی می‌کنند. NFC برای ارسال اطلاعات کاربر به ترمینال پرداخت پذیرنده از فرمت تایید هویت شخصی (که به طور مخصوص برای کاربر طراحی شده) استفاده می‌کند. فرایند ارسال هم وقتی فعال می‌شود که کاربر گوشی همراهش را روی دستگاه NFC پذیرنده قرار بدهد.

نسخه‌های جدیدتر و پیشرفته‌تر کیف پول موبایلی هم از فناوری QR بهره می‌برند. در این روش کاربر باید کد QR پذیرنده را با گوشی همراه اسکن کند تا پرداخت به صورت آنی و فقط با اطلاعات یا اعتبار کیف پول انجام بشود. امکانی که اپلیکیشن آپ با سرویس نشان پرداخت برایتان فراهم کرده است.

آیا کیف پول‌های موبایلی امن هستند؟

برخلاف پول نقد که می‌شود آن را دزدید یا کارت بانکی که می‌توان اطلاعاتش را کپی کرد، اطلاعات کارت‌های بانکی وارد شده در کیف پول‌های موبایلی رمزگذاری می‌شوند. برای پرداخت با کیف پول موبایلی ابتدا باید قفل گوشی را باز کنید و سپس رمز برنامه را وارد کنید (اگر برایش رمز تعریف کرده باشید). این یعنی دسترسی به اطلاعات داخل اپلیکیشن نسبت به سایر روش‌های پرداخت بسیار سخت‌تر است.

ضمن اینکه این اپلیکیشن‎ها معمولا تمام اطلاعات پرداخت را ذخیره نمی‌کنند و تکمیل پرداخت با آنها نیازمند ورود اطلاعات تکمیلی است. بنابراین حتی اگر گوشی همراه‌تان به سرقت بروید و رمزش شکسته بشود، باز هم اطلاعات حیاتی کارت بانکی محفوظ می‌ماند.

مزایای استفاده از کیف پول‌های موبایلی

تعریف کیف پول موبایلی به تنهایی می‌تواند مزایای این روش پرداخت را روشن کند. مهمترین این مزایا دسترسی آسان و سریع به پول است. این اپلیکیشن‎ها کاربر را از کارتخوان و شعبه بی‌نیاز می‌کنند و امکان انجام تمام پرداخت‎های روزانه از طریق یک محیط کاربرپسند را فراهم می‌کنند.

امنیت از دیگر مزایای مهم کیف پول‌های بانکی است. حذف پول نقد و اطلاعات کارت‌های بانکی از تراکنش‌های روزانه باعث می‌شود این روش پرداخت امنیت بیشتری برای سرمایه و اطلاعات شخصی کاربر به ارمغان بیاورد.

مزایا و معایب کیف پول موبایلی

معایب کیف پول موبایل

در برخی موارد خدمات امنیتی خوبی  توسط این کیف ها به کاربران ارائه نمی‌شود و در معرض حملات سایبری قرار می‌گیرند. کیف پول‌های موبایلی بر روی تلفن‌های همراه نصب می‌شوند، پس احتمال اینکه شخص دیگری از اطلاعات شخصی ذخیره شده بر روی کیف پول سوء استفاده کند و مدیریت حساب  ‌آن را در دست بگیرد، زیاد است.

ملاک های مهم در انتخاب کیف پول

  • امنیت:
  • قابلیت پشتیبان گیری (بک اپ)

از موارد مهمی که باید در انتخاب کیف پول موبایل به آن توجه کرد، امنیت آن می‌باشد. زیرا  اگر کیف پول امن نباشد، به راحتی هک می‌شود.

با پشتیبان گیری از گوشی می‌توانید در صورت دزدیده شدن و یا گم کردن آن، یه راحتی اطلاعات آن را بازگزدانید.

چطور از کیف پول موبایلی استفاده کنم؟

برخورداری از همه این مزایا بسیار ساده است. ابتدا باید کیف پول دلخواه‎تان را انتخاب کنید. فقط سراغ اپلیکیشن‌های تراز اول با تعداد کاربر بالا برود. استفاده از اپلیکیشن‌های پرداخت ناشناس، اطلاعات بانکی و پول شما را در معرض ریسک قرار می‌دهند. امکانات گسترده و رابط کاربری هم از دیگر موارد مهم در انتخاب کیف پول‌های موبایلی هستند.

بعد از نصب کیف پول دلخواه‌تان، باید شماره تلفن همراه را تایید کنید‌ (فقط از سیم‌ کارتی که به نام خودتان باشد، استفاده کنید). از اینجا به بعد فقط کافیست اطلاعات کارت‌های بانکی را در کیف پول ذخیره کنید و اگر خواستید موجودی کیف پول را برای پرداخت مستقیم و بدون نیاز به اطلاعات بانکی افزایش دهید.

حال که با نحوه استفاده کیف پول موبایلی آشنا شدید، شاید این سوال برای شما پیش آید که بهترین کیف پول موبایلی کدام است؟ نگران نباشد ما در ادامه این مطلب لیست بهترین کیف پولهای موبایلی را برای شما آماده کرده‌ایم. اما در نظر داشته باشید که هر یک از این کیف پول‌ها، دارای ویژگی‌ها و خدمات منحصر به فردی هستند.

 

بهترین کیف پول‌های موبایلی برای نگهداری ارزهای دیجیتال

  • کیف پول کوینومی

  • کیف پول جکس (Jaxx)

  • کوین بیس والت (coinbase wallet)

  • متامسک

  • تراست والت

  • کیف پول اتمیک

  • سیف پال (safepal)

  •  انجین والت

  • کیف پول مای سلیوم (Mycelium)

  • کیف پول بلاک چین (Block Chain۹)

  • کیف پول اکسودوس (Exodus)

جمع بندی

برای خرید و فروش رمز ارزها لازم است سرمایه خود را در جایی امن نگهداری کنید. امروزه انواع کیف پول‌ها برای این منظور طراحی شده‌اند که می توانید با استفاده از آنها سرمایه‌تان را حفظ کنید. کیف پول موبایلی یکی از این گزینه‌هاست و دارای ویژگی‌ها و معایب خاص خود است. پس در مرحله‌ی اول لازم است که با توجه به خواسته‎‌ و هدف خودتان یکی از آنها را انتخاب کنید.

دیدگاهی در مورد “کیف پول موبایل | معرفی بهترین کیف پولهای موبایل

  1. مهیاری گفت:

    سلام و عرض ادب
    عالی بود دست خوش استاد

  2. کامرانی گفت:

    بسیار عالیییی 👌

  3. بابک منیرپور گفت:

    سلام وقت خوش
    مرسی از کیف پول هایی که معرفی کردید عالین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *