انگیزشی

ارتقای هوش مالی در کمترین زمان

آیا تا بحال شده که در یک زمان نامناسب وارد بازار مالی خاصی بشوید و ندانید با پولی که در اختیار دارید، کجا باید سرمایه گذاری کنید؟ راه حل این مشکل ارتقای هوش مالی است. با این روش می‌توانید تصمیم گیری‌های مناسب‌تری در زمینه مالی داشته باشید. پس اگر دوست دارید با روش‌های ارتقای هوش مالی در یک متن به صورت خلاصه شده و رایگان آشنا شوید، در ادامه این مطلب با ما همراه شوید.

ارتقای هوش مالیهوش مالی به زبان خیلی ساده

در علم روانشناسی، هوش انسان به چند قسمت گوناگون تقسیم‌بندی می‌شود. یکی از اصلی‌ترین هوش‌‌ها، بدون شک هوش مالی است.

هوش مالی به این معنی است که فرد بتواند مانند هوش هیجانی در کمترین زمان ممکن به پول دست یابد و یا مشکلات مالی خود را با کمک این مهارت برطرف نماید.

بی شک افراد بسیاری را می‌شناسید که از نظر مالی اوضاع بهتری دارند و ثروتمند هستند. شاید همه ما این باور را داریم که انسان های پولدار با بهره بردن از شِم اقتصادی به این نقطه‌ای که هستند دست پیدا کرده‌اند و باید گفت  که این در حقیقت همان هوش مالی است. به عبارتی هوش مالی همان قدرت حل مشکلات پولی به حساب می‌آید و می توان آن را توانایی حل پیچیده‌ترین مسائل مالی دانست.

افرادی که دارای هوش مالی بالایی هستند، می‌دانند در چه زمانی اقدام به سرمایه گذاری کنند و کدامیک از زمینه‌های سرمایه گذاری ریسک بالاتری دارند. این افراد دائما در حال آموزش ‌دیدن هستند و هیچ وقت مانع راکد ماندن جریان پول نمی‌شوند. همچنین با کسری بودجه مواجه نخواهند شد، چرا که کسری بودجه زمانی اتفاق می‌افتد که هزینه بیشتر از درآمد باشد.

در مقابل افرادی که هوش مالی کمتری دارند، به طور معمول خرج کردن پول را راحت‌تر از پول درآوردن می‌دانند و به اصطلاح خرج آن‌ها بیشتر از درآمدشان است. این افراد اقدام به کاهش هزینه‌ها و بودجه بندی می‌کنند و فکر می‌کنند در مسیر مدیریت مالی قرار دارند، دریغ از این که می‌توانند با افزایش درآمدهایشان، مخارج بیشتری نیز انجام دهند.

چگونه هوش مالی خود را تقویت کنیم؟

هوش مالی یا سواد مالی عبارت است از اتخاذ تصمیمات درست در حوزه‌ اقتصاد شخصی یا همگانی. داشتن توانایی برای اداره امور مالی، پرداخت اقساط یا وام، پرداخت هزینه‌ ها، ارتقای درآمد، سرمایه‌ گذاری در حوزه مناسب، داشتن پس‌ انداز کافی و داشتن حساب بانکی به معنای داشتن هوش مالی است. اما برای اینکه هوش مالی خود را تقویت کنید اقدامات زیر را باید انجام دهید:

مفاهیم هوش مالی را بشناسید.

سه درس ساده اما پایه در هوش مالی، که اگر نسبت به آن‌ها شناخت کافی داشته باشید به طرز عجیبی منجر به ارتقای هوش مالی شما خواهد شد. سرمایه، بدهی و جریان مالی، سه مفهوم ساده‌ای هستند که پایه هوش مالی را تشکیل می‌دهند.

  • سرمایه هر چیزی است که ارزش آن ثابت می‌ماند و برای شما پول تولید می‌کند؛
  • بدهی، دارایی‌هایی مانند ماشین است که نه‌تنها درآمدی از آن کسب نمی‌کنید بلکه پول از جیبتان کم می‌کند.
  • جریان مالی نیز همان مسیر ورود و خروج پول در حسابتان است.

مفاهیم پایه هوش مالی

برای خود اهداف کوچک مالی تعیین کنید.

لازم نیست دنبال اهداف بزرگ و رویایی باشید. هدف‌های کوچک، دارای قدرت زیادی هستند.  مهم‌ترین قدم در شروع هر سرمایه‌گذاری هدف است. هنگامی که به اهداف بزرگ فکر می‌کنید، انگیزه کافی برای تلاش در شما ایجاد نمی‌شود. اما اگر اهداف کوچک و دست یافتنی برای خود تعیین کنید، برای رسیدن به آن شوق زیادی خواهید داشت. اهدافی که بلند مدت هستند و زمان دستیابی به آنها بسیار دور از ذهن می باشد، نمی‌توانند انگیزه کافی در شما ایجاد کنند و معمولا به فراموشی سپرده می‌شوند. در عوض اهداف کوچک، دست‌یافتنی‌تر هستند. رسیدن به آنها شوق و انگیزه زیادی در شما ایجاد می‌کند.

همیشه در حال یادگیری باشید.

همیشه در حال یادگیری‌ مداوم استراتژی‌های مالی جدید باشید و دایره لغات مالی خود را افزایش دهید. حتی می‌توانید برای آگاهی از جزئیات سرمایه‌گذاری، یک مشاور مالی استخدام نمایید. نسبت به تصمیماتی که در بهتر یا بدتر شدن وضع مالی شما موثر هستند اطلاعات کسب کنید و نسبت به رفتاری که به نفع شما هستند متعهد شوید. این کار باعث ارتقای هوش مالی شما می‌شود. از تمام لحظه‌ها و امکانات برای کسب اطلاعات درباره پول، سرمایه‌گذاری، سهام و غیره استفاده کنید. به برنامه‌های رادیویی گوش کنید، مطالعه کنید و با هر روشی توانایی خودتان را افزایش دهید. این توانایی‌ها به مرور زمان به یک دارایی ارزشمند تبدیل خواهند شد که ده‌ها برابر به سمت شما برخواهند گشت.

تفکر خود را تغییر دهید.

با تکرار بیش از حد افکارمان آنها تبدیل به یک باور می‌شوند. زمانی که باورهای غلط و اشتباه از پول و ثروت در ذهن‌مان باشد، نمی‌توانیم پولدار شویم.

اگر ذهن خود را تغییر ندهید در همان مسیری خواهید ماند که زاییده طرز فکر قبلی‌تان است. به‌جای تمرکز کردن بر خرج کردن پول، روی روش‌هایی تمرکز کنید که می‌توانید از آنها پول بیشتری کسب کنید. فکر کردن به روش‌های هوشمندانه کسب ثروت منجر به ارتقای هوش مالی  می‌شود. به عنوان مثال اگر هر زمان که احساس نیاز داشتید خرید کنید، تنها لذت شما یک خشنودی لحظه‌ای پس از خرید خواهد بود؛ درنتیجه برای همیشه در همان چرخه قدیمی خواهید ماند که حقوق یک ماه خود را تمام می‌کنید سپس سراغ حقوق ماه بعد می‌روید. درصورتی‌که باید پول‌تان را پس‌انداز کنید و فرصت‌های سرمایه‌گذاری را بشناسید تا کم‌کم سرمایه شما خودش کار کند و پول دربیاورد.

همچنین مطالعه کنید: باورهای محدود کننده پولی و مالی |۷۰ باور محدود کننده پولی

پول‌سازی کنید.

به شغل‌تان توجه کنید. شغل شما منبع مالی‌تان است که با مدیریت درست آن می‌توانید به درآمدزایی برسید و با بهبود دادن رابطه‌‌ آن با پول خود، هوش مالی خود را ارتقا دهید.

به اعتقاد رابرت کیوساکی، می‌توانید با تقویت پول خود کاری انجام دهید که با استفاده از پول دیگران، پولتان با شدت بیشتری برای شما کار کند. اگر به ‌خوبی پول و سرمایه خود را تقویت کنید، می‌توانید مالیات کمتری بپردازید و امنیت سرمایه‌تان را از طریق درآمد مولد افزایش دهید.

پولسازی کنید

به افراد موفق توجه کنید.

در امور مالی خود به عملکرد و رفتار افراد ثروتمند  توجه کنید و از آن‌ها الگوبرداری کنید. حتی اگر نیاز باشد برای مشاوره مالی هزینه کنید. داستان زندگی این افراد را مطالعه کنید حتی اگر زندگی و شرایط آن‌ها با دیدگاه‌ها و رویکردهای شما متفاوت باشد. یکی از توانایی‌هایی مورد نیاز این است که در هنگام روبه‌رو شدن با مسائل مختلف مالی آن‌ها را حل‌وفصل کنید.

به خودتان اعتماد داشته باشید.

نداشتن اعتماد و اطمینان به خود و راه‌تان باعث می‌شود مانند قایقی باشید که در وسط دریا مانده و با هر باد تغییر جهت می‌دهد و به مقصد نمی‌رسد.

تنها چیزی که ما را به عقب میراند، مربوط به کمبود اطلاعات تکنیکی نیست، بلکه درجاتی از عدم اعتماد به نفس است. برخی افراد بیش از دیگران حرکت می‌کنند چون به خودشان مطمئن هستند.

زمانی که تصمیم به انجام کاری می‌گیرید، بهتر است یا ‌آن را انجام ندهید و یا اگر انجام می‌دهید در آن راه با اطمینان کامل حرکت کنید. این راهکاری روشن است که شاید همه ما آن را می‌دانیم ولی به آن عمل نمی‌کنیم. مشورت، راهنمایی و کمک گرفتن از کسانی که در این راه بوده‌اند و از آن گذر کرده‌اند می‌تواند به شما در انتخاب راه‌تان کمک بسزایی کند.

هیچ راه میانبری در کار نیست!

هنگامی‌ که از ارتقای هوش مالی و سرمایه‌گذاری بحث به میان می‌آید، بیشتر افراد به یاد روش‌های زود بازده و سطحی می‌افتند که مدعی هستند پس از چند ماه می‌توان به ثروت هنگفتی رسید. روند سرمایه‌گذاری عبارت است از:

  • شناخت حیطه درست سرمایه‌گذاری،
  • ریسک‌پذیر بودن،
  • منعطف بودن،
  • صبر و پشتکار.

پس ‌از طی این مراحل خواهید توانست دانه‌هایی را که برای سرمایه‌گذاری کاشتید، برداشت کنید. درآمد پایدار نتیجه بردباری و حرکت صحیح شما در زندگی مالی‌تان خواهد بود.

قدرتمندترین و تنها دارایی که همه ما داریم ذهنمان است. اگر به خوبی آموزش ببینید باعث می‌شود فوق‌العاده ثروتمند شوید.

راههای ارتقای هوش مالینظر افراد مشهور درباره هوش مالی

رابرت کیوساکی: 

ثروتمندان یاد گرفته‌اند که چگونه پول بدست آورند. به همین دلیل روز به روز ثروتمندتر می‌شوند. اما فقرا نمی‌دانندکه چگونه می‌توان ثروت را بدست آورد و تا زمانی که برای یادگرفتن آن تلاش نکنند، فقیر خواهند ماند.

از نظر رابرت کیوساکی هوش مالی به معنای تولید ثروت است و این درست همان کاریست که ثروتمندان انجام می‌دهند.

همچنین وی می‌گوید: هوش، مشکلات را حل می‌کند و تولید ثروت می‌کند. اگر پول زیادی به شما برسد ولی هوش مالی نداشته باشید، مطمئناً به زودی آن را از دست خواهید داد.

کیوساکی معتقد است اگر می‌خواهید ثروتمند شوید، باید بدانید چه رفتاری با پول انجام دهید.

ریچارد برانسون:

به ثروت اندوزی فکر نکنید. به تغییر در زندگی به کمک هوش مالی فکر کنید. به تغییری که دیگران دارند و به شکل نامطلوب آن را ایجاد می‌کنند را، شناسایی کنید و به طرز بهتری آن را انجام دهید.

بیل گیتس:

تنها دارایی عظیم و بی‌انتهایی که در اختیار داریم، ذهن ماست. با پرورش هوش مالی می‌توانید ثروت عظیمی خلق کنید.

برایان تریسی:

در قرن حاضر و عصر اطلاعات، مهم‌ترین کلید برای پول‌دار شدن، هوش مالی است که از طریق یادگیری به دست می‌آید.

جمع بندی

واضح است که تنها  با داشتن پول نمی‌توانید سرمایه‌گذاری بهتر، درآمد بیشتر و در نهایت قدرت مالی بالاتری داشته باشید؛ بلکه با ارتقا دادن ضریب هوش مالی خود خواهید توانست ثروتتان را مدیریت کنید. همه‌ افراد به روش‌های گوناگون اقدام به حل مشکلات مالی خود می‌کنند، مشکل افراد فقیر نداشتن پول و افراد پول‌دار نداشتن مدیریت و برنامه‌ریزی است.

چیزی که به کمک شما می‌آید تا از پس مشکلات مالی مانند نداشتن خانه‌ شخصی، بدهکاری، هزینه‌های خودرو و غیره برآیید، پول نیست؛ بلکه نوع برخورد شما با پول است. افرادی که از هوش مالی بالایی برخوردار هستند، لزوماً پولدار نیستند، آن‌ها فقط می‌توانند در زمان درست با استفاده از هوش مالی خود پول‌شان را چندین برابر کنند.

 

 

هوش مالی

دیدگاهی در مورد “ارتقای هوش مالی در کمترین زمان

  1. داوود محبتی سرای گفت:

    سلام وقت بخیر ممنون از مقاله جامع و خوبتون. فکر می کنم با تمام توصیف های شما، سرمایه گذاری در حوزه مسکن به عنوان یک سرمایه گذاری مطمئن و در مقایسه با بازارهای دیگر از ریسک کمتری برخوردار است. به شرطی که جای خوب و مطمئنی سرمایه گذاری کنیم؛

  2. رها سیاووشی گفت:

    بله دقیقا همینطوره هوش اقتصادی نقش به سزایی در زندگی ما خواهد داشت به نوعی که اگر آن را به خوبی یاد بگیریم و از آن استفاده کنیم میتوانیم سود مالی خود را چند برابر کنیم و به موفقیت های بالایی برسیم.

  3. SAMIRA گفت:

    عالی و بی نقص بود.

  4. رقیه گفت:

    به نکات خوبی اشاره کردین

  5. سمیرا گفت:

    مقاله تون عالی بود ممنون.

  6. سهیلا گفت:

    حرفاش تحسین انگیزه

  7. تینا گفت:

    سلام خوبین؟
    یه کتاب خوب راجب هوش مالی معرفی میکنید؟

  8. Mahan گفت:

    خیلی مفید بود

  9. عباسی گفت:

    عالیییییییی

  10. میترا گفت:

    hiii
    بنظر من هوش مالی باید از بچگی اموزش دیده بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *