متاسفانه به دلیل افزایش قیمت کارخانه ایران خودرو و سایپا تا زمان قطعی شدن قیمت خودرو قیمت حواله خودرو معلوم نیست !!
تالار بورس چیست؟
تالار بورس ساختمانی است برای انجام معاملات بورس که تمام کار ها به صورت آنلاین انجام می شود. که ابتدا قبل از وارد شدن به یحث تالار بورس ابتدا به تاریخچه آن میپردازیم.
تاریخچه تالار بورس
فکر راه اندازی تالار بورس در ایران توسط دو کارشناس هلندی و بلژیکی در سال ۱۳۱۵ این دو کارشناس این مسولیت را قبول کرده بودند که زمینه ایجاد و امکانات لازم و همچنین پیدا کردن زمینه مناسب برای این کار را پیدا کنند که در همان سال ها با به راه افتادن جنگ جهانی دوم این تحقیقات متوقف شد.
تا اینکه در سال ۱۳۳۳ این پروژه به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ، بانک مرکزی و وزارت بازرگانی محول شد. این تمام تلاش خود را برای راه اندازی تالار بورس ایران انجام دادند و پس از ۱۲ سال تحقیق در سال ۱۳۴۵ برنامه تکمیلی و جامع آن به مجلس فرستاده شد. و با تصویب آن در ۱۵ بهمن ماه سال ۱۳۴۶ با سهام بانک صنعت معدن و نفت پارس رسما تالار بورس ایران شروع به کار کرد.
کار تالار بورس و کارگزاریها
کارگزاری ها در تالار بورس دقیقا مانند یک دفتر فروش میباشد. با این تفاوت که برای آن ها فرقی ندارد که معامله شما در چه صنعت و دسته ای است. ولی در بنگاه های معاملاتی افراد با دستهای خاص از سرمایهها معامله انجام میدهند.
کارگزاریها تقریبا مثل بانک ها نقش تبادل پول را نیز بر عهده دارند با این تفاوت که در هر معامله به جای واریز کل پول به حساب افراد مقداری از آن پول را به عنوان حق کارگزاری برداشت می کنند و آن مبلغ از حساب شما کم می شود.
عرضه اولیه در بورس
به هر شرکتی که برای اولین بار بخواهد وارد بازار سرمایه شود و سهام خود را به فروش بگذارد به اولین سهام های آن شرکت که می خواهد وارد تالار بورس بشود عرضه اولیه گفته میشود. وارد شدن یک شرکت به بازار سرمایه باید مراحل پیچیدهای طی شود و کار سادهای نمیباشد تا یک سهم وارد بورس شود.
بحث عرضههای اولیه همیشه داغ بوده است و مردم کم و بیش از سودهای ایجاد شده از آن صحبت می کردند ولی در سال های گذشته مردم استقبال زیادی از عرضه های اولیه نمی کردند تا اینکه در اواسط سال ۱۳۹۸ که ورود عرضه های اولیه زیاد بود و رسانه ها هم کم کم داشتند تبلیغ بازار بورس را می کردند.
مردم با یک شیب ملایم وارد بازار بورس شدند تا اینکه عرضا سهام شستا در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ با متغیر قیمتی ۸۵۰ تا ۸۶۰ تومان و نهایت ۱۰۰۰۰ سهم برای هر کد توانست ثبت رکورد تاریخی را در بورس ایران بزند. که سقف قیمتی این سهم برابر ۸ میلیون تومان بود زمانی این سهم برای عرضه معرفی شد.
افراد تا حداکثر مبلغ مورد نظر را در پورتفوی خود واریز کنند تنها یک روز فرصت داشتند از آن جایی که افراد معمولا با کل سرمایه خود سهام خریداری میکنند. افراد برای این که بتوانند مبلغ مورد نظر را در کارگزاری برای روز عرضه شستا ایجاد کنند.
مجبور شدند سهام های خود را برای روز بعد به پول نقد تبدیل کنند که همین موضوع باعث ریزش بازار در آن روز بود. و به گفته خیلی ها سهام شستا به تالار بورس نیامده چه خاکی به پا کرده بود!!!
چند وقتی بود که هر هفته دولت سهام یک شرکت را به عنوان عرضه اولیه منتشر می کرد. اما مدتی است که این روند متوقف شده و البته زمزمه هایی برای از سرگیری آن دوباره بر سرزبان ها افتاده است. اما عرضه های اولیه همیشه سودآور نمی باشند. به عنوان مثال می توان به نماد برکت اشاره کرد که درست پس از عرضه با کاهش عجیب قیمت مواجه شد که حدود ۵۰ درصد بود. شاید این را بدترین خاطره سهامداران از عرضه های اولیه باشد اما به شما اطمینان می دهیم که همه عرضه های اولیه اینطوری نیست. بیشتر سهامداران اینطور عرضه را از دست نمی دهند و حساب ویژه ای روی آنها باز میکنند.
به دو روش میتوان عرضه اولیه ها را خریداری کرد. یکی روش بوک بیلدینگ است که به ثبت سفارش معروف شده است. در این روش نیازی نیست که تمام افراد در یک ساعت وارد سیستم شوند و میتوانند با آرامش کامل قیمت مورد نظر خود را وارد کنند. اما روش دیگری وجود دارد که به آن روش حراج می گویند که در آن زمان دارای اولویت میباشد. سازمان بورس اعلام میکند که خریداران از چه ساعتی میتوانند آنها را خریداری کنند.
سایت تالار بورس
شما به راحتی می توانید با یک جستجو ساده سایت تالار بورس را پیدا کنید. در این سایت اطلاعات جامعی در رابطه با سهام های مختلف گذاشته شده است. اطلاعاتی مانند اعضای هیئت رییسه، گردش مالی شرکت ها، درصد شناور هر سهم و …
شما در این سایت تالار بورس حتی می توانید فیلتر نویسی انجام دهید برای فیلتر نویسی باید دارای مهارت خاصی باشید. در این فیلتر ها شما می توانید بیشترین خرید فروش ها در سهام ها، بیشترین تقاضا نسبت به کدام سهام ها، بیش ترین فروش در کدام سهامها و … فیلتر های زیادی وجود دارد که در مقاله های دیگر در سایت آکادمی مالی مسعود به آن می پردازیم.
در تالار بورس نزدک که بورس سهام در آمریکا می باشد. و یکی از قوی ترین بازار های مالی جهان است که در این بازار و همه معاملات به صورت آنلاین صورت می گیرد هیچ گونه معاملات فیزیکی انجام نمیشود.
در اینجا باید اشاره کنیم که در شبکه های اجتماعی نیز مطالبی قرار می گیرد که با عنوان تالار بورس تلگرام در حال دنبال شدن است. و در این سایت ها و کانال های تلگرامی و حتی پیج های اینستاگرام در حال فعالیت در این زمینه میباشند.
برای اینکه شما بخواهید به تالار بورس ورود پیدا کنید نمیخواهد کار سختی بکنید زیرا ساختمان اصلی آن در تهران و در بیشتر استانها نیز تالار شیشه ای قرار داده شده است تا افراد از جزئیات سهام های مختلف با خبر شوند. ولی باید در این جا بگوییم این کار بیهوده ای میباشد.
تالار بورس ایران
بورس اوراق بهادار نام رسمی آن می باشد که منظور از اوراق بهادار همان برگه های سهام شرکتها است. بورس در واقع مکانی مناسب است که در سال های اخیر امکان سرمایه گذاری مردم برای سود بیشتر را فراهم کرده است. خریداران و فروشندگان محصولات و سهام شرکت های مختلف را در آن خرید و فروش میکنند تا سودی کسب کنند. با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از کامپیوترها موجب شده تاکلا همه چیز مجازی باشد.
تالار بورس مجازی
فرهنگ سازی درباره استفاده از تالار مجازی یکی از کارهایی است که اخیرا سازمان بورس در راستای پیشرفت و استفاده بهینه از تکنولوژی کرده است. هدف از راه اندازی این تالار آموزش عملی به دانشجویان علاقمند به سرمایه گذاری در بورس با شبیه سازی خرید و فروش سهام میباشد. همه افراد می توانند با داشتن شرایط لازم در این خرید و فروش شرکت کنند. البته باید گفت که در این تالار کاربران به پولی نیاز ندارند و نیز ضرر هم نخواهند کرد. همچنین فرد مورد نظر میتواند به صورت لحظهای میزان بازدهی سرمایه گذاری خود را ببیند. تمام قیمت ها، شاخص ها و اطلاعات موجود در این تالار واقعی می باشد که با شرایط واقعی بازار نیز منطبق است.
تالار بورس فارکس
در فارکس ارزهای خارجی مبادله میشود و به صورت جفت ارز میباشد. به این معنی که شما یک ارزی را میخرید و از طرف دیگر ارز دیگری را میفروشید. با این روش سرمایه شما در حال گردش می باشد و به اصطلاح شما در حال آربیتراژ می باشید. همانطور که می دانید وضعیت اقتصادی و سیاسی کشورها رابطه مستقیمی روی نرخ جفت ارزها می گذارد. در این بازار نیز تحلیل بنیادی و تکنیکال تاثیر بسزایی دارد که در صورت فراگیری و استفاده بهینه از آنها می توانید سود خوبی را کسب کنید. گفته میشود که برای اینکه بتوانیم یک جفت ارز را تحلیل کنیم، باید در ابتدا درک کاملی از شرایط اقتصادی و سیاسی کشورهای مورد نظر داشته باشیم. البته این کار بسیار تخصصی میباشد که بعضا پیچیده هم است.
تمام افراد کشورهای مختلف می توانند در این بازار حضور داشته باشند و هیچ محدودیتی برای آنها وجود ندارد. بر اساس گزارش های منتشر شده، بسیاری از معامله گرانی که در حوزه بین المللی فعالیت می کنند، به دلیل اینکه حجم نقدینگی در این بازار بسیار بالا می باشد، حضور فعالی در این بازار دارند. همچنین یکی دیگر از دلایل حضور حداکثری معامله گران در این بازار باز و یا بسته کردن معاملات در ۲۴ ساعت شبانه روز می باشد.